Mai mulţi utilizatori ai platformei TripAdvisor au pus semnale de avertizare pentru cei care doresc să meargă în vacanţă în Bulgaria. Turiştii care îşi petrec vacanţa în staţiunea Sunny Beach de la Marea Neagră sunt ţinta mafioţilor bulgari. Aceştia folosesc fete minore pentru a-i jefui pe turiştii aflaţi sub influenţa alcolului.

Tinerele, unele având doar 14 ani, merg de dimineaţă în baruri şi ademenesc turiştii aflaţi sub influenţa alcoolului din zonele retrase de pe plaja, acestea oferindu-le relaţii sexuale gratuite. După ce turistul ajunge într-o zonă retrasă alături de minora de care o fost păcălit, apar mai mulţi infractori care nu doar că îl jefuiesc pe bărbatul care a căzut în capcana lor, ci îl şi agresează fizic. Multe victime ale acestor jafuri au ajuns să fie spitalizate.

„Nu merge pe plajă cu una dintre aceste prostituate – acolo lucrează, le iau banii oamenilor după ce îi duc într-un loc retras“, a scris David Green pe TripAdvisor.

„Sexul gratuit pe plajă va duce numai la un jaf. Prietenul meu a cunoscut o fată într-un bar şi au plecat spre plajă. Şi-au scos amândoi hainele şi, apoi, brusc, au apărut acei bărbaţi şi i-au cerut portofelul. Le-a dat toţii banii, telefonul şi ceasul şi tot l-au bătut. Şi-a petrecut majoritatea timpului din ultimele două zile de vacanţă într-un centru medical“, a scris un turist.

Pe platforma citată au fost postate şi avertisemente asemănătoare. De exemplu, un individ a afirmat că infractorii l-au jefuit pentru că a urinat pe plajă, după care a fost bătut. Unele persoane au spus că nu şi-au mai găsit lucrurile lăsate pe plajă după ce au făcut o baie în mare.

În Bulgaria prostituţia nu este ilegală, dar este legată de lumea interlopă din această ţară care controlează multe baruri şi cluburi din Sunny Beach, menţionează tabloidul britanic ,,The Sun“

Multe dintre fetele impicate în aceste atacuri ar fi prostituate locale controlate de şefii mafiei bulgare.

„Am primit numeroase informări despre jafuri şi atacuri asupra cetăţenilor britanici (comise) de prostituate şi supraveghetorii lor“, a afirmat Ministerul britanic de Externe. „Evitaţi zonele în care operează prostituatele, inclusiv parcări, plaje, zone slab luminate, zone cu tufişuri şi copaci“, a adăugat Ministerul.

„Unii turişti au fost victimele unor suprataxări în cluburi de striptease din Sofia şi în anumite staţiuni precum Bansko, Boroveţ şi Sunny Beach. Suprataxarea se poate ridica la sute de lire sterline, iar victimele au fost ameninţate cu violenţa în cazul în care nu plătesc“, au mai spus oficialii britanici.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here