Social-democrații clujeni își fac duminică de duminică campanie în bisericile din județul Cluj. Spuma PSD Cluj a ales biserica ortodoxă din Someșeni și cu același pretext, “sărbătoarea costumului popular.” Vicepreședintele Consiliului Județean(CJ) Cluj, Ioan Oleleu(PSD), alături de consilierul local Claudia Anastase, liderul grupului PSD din Consiliul Local Cluj s-au îmbrăcat în straie tradiționale și au participat la slujba de duminică. Ironia sorții a făcut ca social-democrații să participe la ceremonia religioasă fix în Duminica Tomii. Oare sunt și social-democrații niște necredincioși care încearcă să profite de biserică pentru campania electorală? Claudia Anastase, responsabila PSD de cartierul Mărăști, a scris pe Facebook “mândri că suntem români”, laitmotivul PSD pentru această campanie electorală. Pe toate panourile electorale apare această sintagmă, “mândri că suntem români.” Ioan Oleleu, vicele social-democrat de la CJ Cluj, este la al doilea eveniment de acest fel, el mai participând la o slujba pe 15 aprilie la Turda. Reamintim că ne aflăm în plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare. Campania a început propriu-zis pe 26 aprilie, însă aceasta este interzisă în biserici.

 

Ancheta la Mitropolia Clujului

Oficialii Mitropoliei Clujului au explicat pentru Gazeta de Cluj că urmează să demareze o nouă anchetă și că nu știe despre acțiunea din Duminica Tomii. “Urmează să facem și noi o anchetă. Vom vedea care sunt concluziile și care sunt măsurile care se impun”, a declarat pentru Gazeta de Cluj preotul Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului.

 

Crucea Transilvaniei fără număr de la Andreicuț

Faptul că mitropolitul Andrei Andreicuţ merge în excursii la Ierusalim cu spuma pesedistă din Bistriţa nu mai poate provoca nici măcar un strop de mirare pentru unii. Baronul social-democrat care conduce Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Emil Moldovan, şi vicepreşedintele instituţiei, pesedistul Alexandru Pugna, pelerinează în voie bună cu mitropolitul Clujului în ţara sfântă. Evenimentul nu a fost mediatizat pe site-ul Mitropoliei Clujului, precum alte vizite din ce în ce mai dese ale înaltului ierarh pe meleagurile social-democrate bistriţene, precum ultima vizită de la Parva.

Andreicuţ ar fi trebuit să sărbătorească pe 25 martie 2014 trei ani de mandat. Nu a mai fost o sărbătoare, cel puţin nu una publică de această dată. Dacă ne gândim la câteva evenimente care au transformat Mitropolia Clujului în Mitropolia PSD ar trebui să ne îngrijorăm şi nicidecum să sărbătorim.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, care provine din rândul social-democraţilor şi are un sânge mai mult decât roşu, primeşte Crucea Transilvaniei, pentru ca ulterior să-i ofere “mic favor” mitropolitului. La nicio lună distanţă, şeful direct al prefectului, Victor Viorel Ponta, a primit şi el Crucea Transilvaniei. Poate ar fi primit-o mai repede, dar mitropolitul nu a putut să făurească crucile chiar pe bandă rulantă.

Au mai trecut trei luni şi au ortodocşii au mai născocit o cruce. Primarul pesedist din Dej, Morar Costan, primeşte la rându-i Crucea Transilvaniei de la Andreicuţ, iar ulterior evenimentele ortodoxe curg lanţ în Dej.

 

Pesediștii de la Turda

Următorul cântec duhovnicesc a fost rostit de un senator social-democrat, pe numele său de botez Alexandru Cordoş, vicepreşedintele socializat al Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, dar şi de un şef de “filială” PeSeDistă, turdeanul Cristian Octavian Matei. Culmea, ultimul stă pe strada Mitropolit Andrei Şaguna. Ironia este că cel care a dat numele străzii este şi cel are a mutat în secolul XIX polul ortodoxiei transilvănene la Sibiu. Nu că ortodocşii ar fi avut vreun centru prin zona Feleacului de la secolul XVI încoace, dar doar sub îndrumarea lui Andreicuţ se putea pierde puterea Clujului în faţa Sibiului.

Şi uite aşa se pierde acum nu doar în faţa Sibiului, ci şi în faţa politicului. Postul Paştelui devine un pretext pentru campanie electorală, iar social-democraţii se folosesc de biserică ca de propria casă. Doar alegerile europarlamentare sunt mai aproape de uşa capitalizării votanţilor, decât de uşa bisericii. Iar Mitropolia Clujului devine Mitropolia PSD cu toţi părtaşii care închid ochii la politizarea ortodoxiei. Aşa cum au fost mulţi părtaşi când s-a pierdut bătălia cu Sibiul şi nu au spus un cuvânt. Dar în această bătălie, pierderea este mult mai mare. Pentru că în mitropolie, în ortodoxie nu trebuie să se face politică. Cel puţin nu pe faţă…

 

Nu fă ce face popa Roman

Preotul Ioan Roman, parohul Bisericii Nasterii Maicii Domnului din Someseni, a fost implicat de-a lungul timpului în politică. El este responsabilul moral al aceptării social-democraților în plină campanie electorală în biserică. Ioan Roman a fost deputat în legislatura 1996-2000 din partea PNȚCD, dar a fost pe lista scurtă a ARD la lista de candidați de deputăție în iarna lui 2012. Culmea este că Ioan Roman era în 2012 în aripa PNȚCD care a făcut alianța cu PDL, nu în aripa Victor Ciorbea a PNȚCD, care a făcut alianța cu PSD și implicit cu USL. Se pare că preoții schimbă alianțele după cum se schimbă puterea. Dar moralitatea campaniei electorale în biserică și prezența politicului în lăcașele de cult nu poate fi uitată prea curând.

psd la biserica 2 psd la biserica 3 psd la biserica 4

1 COMENTARIU

  1. Si cu mortii Morar Costan isi face propaganda. Nu rateaza nici o inmormantare, profita de durerea oamenilor, si isi face publica prezenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.