Incident de o violență incredibilă, duminică 12 august, la liziera pădurii satului Dârja, comuna Panticeu: șase tineri aflați noaptea la un picnic au fost atacați cu bâte de alți cinci, dintr-un sat vecin! Au scăpat de o bătaie și mai serioasă doar după ce unadintre victime a reușit să-și alarmeze frații, aflați în sat, și sosirea lor rapidă a făcut ca atacatorii să se retragă. La această oră bătăușii au fost identificați și sunt cercetați de către poliție sub aspectul infracțiunii de lovire sau alte violențe.

 

Marți 14 august, la I.M.L. Cluj își face apariția un grup de patru tineri, cu vârsta cuprinse între 19 și 31 de ani – trei băieți și o fată. Aceștia mărturisesc faptul că în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce și-au terminat treburile gospodărești au ieșit, înainte de miezul nopții, la un picnic, la liziera pădurii satului Dârja, comuna Panticeu. Alege să relateze întreaga tărășenie, Bebe, cel mai în vârstă dintre ei – și cel mai serios lovit din „lotul” acesta –  după ce un alt tânăr, în vârstă de 18 ani, cu capul crăpat și-a scos certificat medico-legal în ziua precedentă, iar o altă victimă, un minor zace în continuare la pat, acasă, urmând să se prezinte la I.M.L. după zilele libere prilejuite de sărbătoarea de Sfântă Maria. “După ce am fript grătare, am băut bere și am ascultat muzică era deja duminică, ora doua dimineața – și ne pregăteam să ne adunăm lucruruile ca să plecăm spre casele noastre. Brusc, ne-am trezit atacați de cinci persoane din satul vecin – între care trei romi – înarmați cu bâte, care ne-au pus jos cu lovituri în cap, înainte să apucăm să reacționăm cumva. Din fericire, în timp ce eram bătuți, unul din grupul nostru a reușit să-și sune frații și aceștia au apărut de urgență, distanța de sat nefiind prea mare. Practic, ne-au salvat viața fiindcă ăștia ne omorau, atâta erau de determinați, din motive pe vare nu mi le închipui, măcar. Din cei cinci doar pe cei doi români – ambii Vasile – îi știu, dar numai din vedere fiindcă nu am avut de-a face vreodată cu ei.” Bebe arată mai departe că după fuga agresorilor, au sunat după salvare și poliție iar după venirea ambulanței doar el și Stoica, tânărul de 18 ani au fost aduși la U.P.U. Cluj, ceilalți – inclusiv Amalia, tânăra aflată cu ei – rămânând să se doftoricească la domiciliu. Insist cu întrebarea dacă, totuși, nu a existat un conflict anterior între cineva din membrii grupului, cu atacatorii, dar tinerii infirm cu hotărâre acest lucru: “N-am avut de-a face cu niciunul dintre ei și, vă mărturisesc, atunci când au năvălit peste noi nu au scos un cuvânt, au trecut doar la fapte – așa că e un mister motivul pentru care ne-au atacat”. Adaugă Bebe: “Har domnului, noi avem doar lovituri pe toate părțile corpului – și nu foarte grave – însă Stoica se simte destul de rău și ieri, după ce a ieșit din spital i s-a făcut din nou rău și a fost nevoit să cheme din nou ambulanța”. Nu-și termină bine fraza și întreg lotul de tineri este poftit în anticamera cabinetului, de unde, rând pe rând, după consult, fiecare se întoarce ținând un certificat medico-legal, cel mai consistent fiind cel eliberat lui Bebe – patru zile de îngrijiri…

 

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

“La această oră s-a întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de lovire sau alte violențe. Incidentele s-au declanșat de pe urma unui conflict spontan iar poliția face cercetări în vederea clarificării aspectelor care au dus la producerea infracțiunii de lovire. Autorii sunt cunoscuți, fiind identificați de poliție”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here