Primarul general Gabriela Firea a declarat întrebat, la Antena 3, ce pildă i-ar transmite preşedintelui PSD Liviu Dragnea, că merge mereu pe principiul „să întorci și celălalt obraz”.

„Eu cred în echipa noastră și în oameni, pentru că și domnul Dragnea este un om credincos. Am fost împreună într-o delegație oficială în Israel, când eram senator, iar ulterior ne-am rugat la Mormântul Sfânt. Am fost în aceea zonă deosebit de specială, unde nu ai cum să minți, nu ai cum să fii falsă și nu ai cum să interpetezi un rol, pentru că imediat cei de față și-ar da seama că faci ceva de protocol, și nu din suflet”, a spus Gabriela Firea, vineri, la Antena 3.

„Mi-au rămas în amintire acele momente speciale din Israel, cu acei omeni din delegația oficială. Legat de pilde. Eu întotdeauna sunt de principiul să întorci și celălat obraz, nu dinte pentru dinte, apropo de Noul și Vechiul Testament. Într-adevăr, în ziua de astăzi, în care duritatea este o virtute pentru mulţi, se consideră o slăbiciune să recomanzi permanent şi tu să procedezi de această manieră în care tu să încasezi permanent şi să întorci şi celălalt obraz pentru că, la un moment dat, e posibil ca echipa să fie demobilizată şi să te considere un lider slab, cu puţină forţă şi că te ascunzi după aceste cuvinte din Biblie”, a explicat primărița.

Firea: Cu Viorica Dăncilă am rezolvat în două săptămâni

Primarul general a spus totodată vineri seară că nu toate guvernele PSD-ALDE au susţinut proiectele Primăriei Bucureşti, precizând, în ceea ce priveşte Spitalul Metropolitan, că a rezolvat cu premierul Viorica Dăncilă ”în două săptămâni” ce nu a reuşit cu guvernele PSD anterioare.

”Nu toate guvernele PSD-ALDE ne-au susținut proiectele (…) Când vii cu un proiect de spital, numai blocaje. Unde sunt toți cei care postează pe Facebook că sprijină construirea de spitale? Mi-am văzut de acest proiect important, pentru că de peste 50 de ani nu s-a mai construit niciun spital. Mă bucur că alături de doamna Dăncilă am rezolvat în două săptămâni ce nu am rezolvat cu două guverne”, a afirmat Firea la Antena 3,  făcând referire la terenul pentru Spitalul Metropolitan, care a fost transferat recent de la Guvern către Primărie..

Pe de altă parte, Gabriela Firea a spus că așteaptă „cu puțină îngrijorare” o decizie la nivelul ministerului Transporturilor în ceea ce privește transferul Centurii ocolitoare către Municipalitate.

„Eu sunt la al patrulea Guvern ca primar general. Am lucrat pe timpul lui Cioloș, am lucrat pe timpul Guvernului Grindeanu, apoi Mihai Tudose, iar acum, de departe, și nu o spun pentru că este doamnă, este un cu totul alt stil de lucru, cu totul altă eficiență a muncii, o cu totul altă preocupare pentru proiectele aceastea care fac viața mai bună. Aștept cu interes, și puțină îngrijorare, ce decizie se va lua la nivelul Ministerului Transporturilor, cu privire la Centura ocolitoare a Capitalei. Timpul nu mai are răbdare. (…) Dacă guvernele post-decembriste atât au putut să facă, și anume aproape nimic în privința centurii ocolitoare a Capitalei, și noi trebuia să avem la acest moment două centuri. Una care să funcționeze strict pentru Capitală și una pentru tranzit. Devenim în ochii tuturor europenilor caraghioși (…) ne întreabă ambasadele de ce nu rezolvăm această problemă”, a spus primarul Capitalei.

De asemenea, Firea a lăsat de înțeles că funcționari din Ministerul Transporturilor ar bloca preluarea Centurii Capitalei de către Municipalitate, pentru că ar avea interese personale și de partid, informează cotidianul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here