Două plicuri suspecte au fost descoperite la Ambasada Ucrainei din România, a anunțat marți, 6 decembrie, Poliția Capitalei. Intervenția echipelor SRI s-a finalizat. Plicurile suspecte au fost ridicate în vederea expertizării.

UPDATE 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, într-un comunicat, că fost informat cu privire la recepționarea, în cursul dimineții de 6 decembrie 2022, de către Ambasada Ucrainei la București, a unei corespondențe suspecte.

”Intervenția echipelor SRI s-a finalizat. Plicurile au fost ridicate în vederea expertizării. În acest caz se colaborează cu toate instituțiile abilitate”, au transmis autoritățile.

Știre inițială

Clădirea în care se află Ambasada Ucrainei din București a fost evacuată, după ce la această reprezentanță diplomatică s-au primit două plicuri suspecte.

Alerta s-a dat în dimineața zilei de marți, 6 decembrie 2022. O persoană din cadrul ambasadei ar fi sunat la serviciul de urgență 112, anunțând primirea celor două plicuri. Personalul care lucra în clădire a fost evacuat. Circulația rutieră în apropierea clădirii a fost restricționată.

”La data de 6 decembrie 2022, în jurul orei 11:00, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 1 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conţinut suspect”, a transmis, iniţial, Poliţia Capitalei.  

Ambele plicuri par să fi fost expediate spre România din Germania. Cele două obiecte suspecte au fost ridicate de specialiștii SRI.

Incidentul de la București apare după ce, în ultimele zile, mai multe reprezentanțe ale Ucrainei din câteva țări NATO au primit obiecte periculoase. Cel mai grav incident s-a produs la Ambasada Ucrainei din Spania, unde un asemenea plic a făcut explozie. O persoană a fost rănită și a necesitat îngrijiri medicale.

Citește și: Chirurgul clujean George Dindelegan a luat prima mențiune după podium în clasamentul celor mai bine plătiți medici din UMF-urile din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here