Guvernul Orban a fost demis nu doar prin voturile PSD, UDMR şi Pro România, ci şi prin aportul a câţiva aleşi ai PNL, arată aritmetica parlamentară.

Guvernul condus de Ludovic Orban a fost demis după ce moţiunea de cenzură a trecut cu 261 de voturi. Oficial, această moţiunea a fost susţinută de PSD şi UDMR, iar aleşii Pro România au fost lăsaţi să voteze cum vor, dar Victor Ponta a dat semnalul pentru trântirea Guvernului.
Pe de altă parte, aleşii minorităţilor, ai ALDE şi PMP nu au votat. Numărul total al celor trei formaţiuni care au vrut demiterea Guvernului, în condiţiile în care erau toţi aleşii lor prezenţi, era de 256 de parlamentari.
Însă de la Pro România au lipsit şase deputaţi: Titus Dobre, Mihai Mohaci, Adrian Pau, Petric Octavian, Mihai Valentin Popa şi Ion Spânu. Aşadar, cele trei formaţiuni puteau strânge 250 de voturi, la care se adaugă încă un vot, cel al lui Ibrahim Hussein (politician sprijinit mereu de PSD pentru funcţii de conducere în Camera Deputaţilor), adică singurul deputat al minorităţilor prezent la moţiunea de cenzură şi a mers să voteze.

PNL s-a asigurat că Orban e demis

Aşadar, zece dintre voturi au venit din rândurile PNL sau USR. Surse politice susţin că mai mulţi liberali au primit recomandarea să încurce urnele şi să voteze împotriva Guvernului. Singurul politician de la PNL prins în fapt a fost senatoarea Carmen Hărău, la care s-a văzut clar că a votat împotriva Guvernului Orban. După vot, liberalii au susţinut că Hărău a votat moţiunea de cenzură din greşeală. Surse politice o dau în grupul celor care au votat pentru demiterea Guvernului Orban şi pe Tudoriţa Lungu, deputat de Bacău.
De altfel, majoritatea liberalilor au votat la vedere, aşa cum au anunţat cei din conducerea PNL, însă au fost aleşi care au mers pe un vot secret.

sursă: adevarul.ro

2 COMENTARII

  1. Cand vine vorba de politica cel mai mult avem de invatat de la comedianti, jur. Am fost la un show de la comics club si oamenii chiar se amuza, spun adevaruri despre cacaturile ce se intampla in politica dar nu se lasa afectati. Chiar am ras cu pofta, de mult nu am mai ras asa :)))) de atunci de fiecare data cand imi vine sa injur vreun partid politic imi aduc aminte de acel show si ma simt mai bine. M-am si abonat la newsletter la ei, au spectacole foarte amuzante. uite link https://comicsclub.ro/

  2. VRAJEALA! EI DE FAPT NU VOR ALEGERI ANTICIPATE!!!! dar joaca fff murdar! PACAT! ca puteau sa faca opozitie pana la 80 de ani , ma refer la Orban and. co!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here