Sursa foto: Hepta.ro

Inspectorul de poliție care a descoperit că președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, și fratele său Andrej Vučić, sunt implicați în distribuirea și producția de narcotice, a devenit principalul subiect în presa sârbă. Slobodan Milenković a deconspirat o o rețea cu legături multiple la nivelul statului sârb: miniștri, militari, ofițeri de informații și interlopi, scrie ziuanews.ro, preluat de Romanian Globl News.

Presa controlată de stat în Serbia a pus tunurile pe un inspector de poliție numit Slobodan Milenković, care este șeful departamentului de luptă împotriva drogurilor din cadrul Poliției Belgrad. Tânărul polițist se află la baza celui mai mare scandal izbucnit în Serbia în ultimii ani, afacerea „Jovanjica”. Arestarea care l-a făcut celebru a avut loc pe 14 noiembrie 2019, pe autostrada către orașul Niš. Potrivit versiunii oficiale, Milenkovic se afla într-o mașină cu colegii săi când vehiculul lor a fost depășit de un Audi A8, cu viteză mare, lângă orașul Velika Plana.

Polițiștii au oprit mașina, condusă de Predrag Koluvia, un controversat om de afaceri care li s-ar fi adresat ca unor colegi, arătând ceva ce semăna cu o insignă de poliție. Îndoindu-se de autenticitatea identității prezentate, poliția l-a arestat pe Koluvia, în timp ce Milenković și-ar fi continuat drumul spre Niš. Ceilalți polițiști au mers la ferma din orașul sârb Jovanjica, care aparținea lui Koluvia. Ceea ce-au descoperit a intrat în istorie cu numele afacerea „Jovanjica”.

„Când au intrat în incinta „Jovanjica”, au găsit ceva ce nu s-a văzut în toată Europa – o fabrică de marijuana pe 12 hectare cu cele mai moderne utilaje care pot exista în acest moment”, sunt cuvintele lui Milenković citate în rechizitoriu. Când au început să apară speculații publice că una dintre persoanele pe care Koluvija a sunat după arestarea sa a fost Andrej Vučić, fratele președintelui sârb Aleksandar Vučić, Ministerul Afacerilor Interne (MUP) din Serbia l-a expus, din senin, pe Milenkovic în presă.

Inițial, într-o declarație transmisă presei, Milenkovic a spus că nimeni din familia Vučić nu are nimic de-a face cu afacerea Jovanjic, adăugând că totul în acest caz s-a făcut în conformitate cu legea. Cu toate acestea, acesta a fost doar începutul presiunii la care urma să fie expus polițistul. Koluvia, mai întâi în sala de judecată, apoi în public, l-a acuzat pe Milenkovic că, împreună cu colegul său Dušan Mitić și cu procurorul Saša Drecuna, a aranjat arestarea acestuia și a încercat să-l forțeze să-l învinuiască pe Andrej Vučić.

Milenković a fost interogat de două ori cu privire la aceste împrejurări în Departamentul de Control Intern al MUP, iar după eliberarea lui Koluvia din arest, problema a escaladat în măsura în care se presupune că a fost scrisă o decizie cu privire la transferul său. A urmat o pauză în scandal, iar apoi, într-un interviu, Dijana Hrkalović, fostul secretar de stat al MUP, l-a acuzat pe polițist că „se droghează”. Din acest motiv, polițistul a fost chemat spre a fi audiat la Parchetul General.

La audierea din această săptămână, Slobodan Milenković a venit în Palatul de Justiție însoțit de inspectori din departamentul său pe post de badigarzi, pe măsură ce temerile privind asasinarea sa de către mafia sârbă se înmulțesc, pe fondul expunerii mediatice. Colegii lui Milenković îl însoțesc înarmați chiar și atunci când vin la instituțiile statului pentru că își protejează șeful de presiunea pusă pe el chiar de către statul sârb, relatează publicația sârbă Vreme.

Declarații privind implicarea președintelui sârb în traficul de droguri au fost făcute în iulie 2021 de către liderul Principi, o grupare mafiotă din Serbia. Slobodan Milenkovic este fiul lui Senta Milenkovic, un general de poliție ajuns bine cunoscut în Serbia pentru că a fost garda de corp personală a lui Slobodan Milosevic. În 2018, Aleksandar Vučić i-a oferit lui Milenkovic Sr. o medalie de aur pentru serviciul merituos.

Sursa: rgnpress.ro

Citește și articolul: Traficant de droguri, prins la Electric Castel în timp ce voia să vândă substanțe psihoactive festivalierilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here