Prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, Dos Santos Rodrigues Cristina Ancuţa, (cea care l-a cercetat pe fostul decan al Baroului BUTA, avocatul Ioan Buta) se judecă cu municipalitatea pentru un apartament din centrul Clujului. Deşi contractul de închiriere dintre prim-procuror şi Consiliul Local Cluj-Napoca s-a încheiat în 2015, Dos Santos Rodrigues Cristina a dat în judecată instituţia, însă instanţa a obligat-o pe procurorul de la Turda să predea primăriei apartamentul.

În anul 1999, Consiliul Local Cluj-Napoca a încheiat un contract de închiriere cu Dos Santos Rodriguez (fostă Mărincean) Cristina Ancuţa. Este vorba despre un apartament din imobilul situat pe strada Regele Ferdinand nr. 4. Respectivul imobil este compus din casă cu 30 de apartamente, teren aferent în suprafaţă de 791 mp şi curte în suprafaţă de 422 mp. Dintre cele 30 de apartamente, unul este întabulat în favoarea Companiei Naţionale „Loteria Română”, două apartamente au fost înstrăinate în baza Legii nr. 112/1995, iar restul de apartamente sunt întabulate în favoarea statului român şi aflate în administrarea Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca (23 de locuinţe şi 4 spaţii cu altă destinaţie).

Contractul dintre municipalitate şi prim-procuror s-a încheiat în august 2015, prin denunţare unilaterală de către proprietar, astfel că Dos Santos Rodriguez (fostă Mărincean) Cristina Ancuţa trebuia să elibereze respectivul apartament. Prim-procurorul se luptă pentru acel apartament, astfel că la sfârşitul anului 2015, Dos Santos Rodriguez a dat în judecată administraţia lui Boc, însă fără succes. La sfârşitul anului 2016, Judecătoria Cluj-Napoca i-a respins acesteia cererea de chemare în judecată. Ba mai mult, instanţa a obligat-o să predea apartamentul Consiliului Local şi să plătească municipalităţii contravaloarea lipsei de folosinţă a locuinţei.

”Respinge ca fiind neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanta DOS SANTOS RODRIGUES (fostă MĂRINCEAN) CRISTINA ANCUŢA în contradictoriu cu pârâţii MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA şi CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA, ambii reprezentaţi prin Primar, având ca obiect obligaţie de a face. Admite cererea reconvenţională formulată de către pârâţii-reclamanţi reconvenţionali CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA şi MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA, ambii reprezentaţi prin Primar în contradictoriu cu reclamanta-pârâtă reconvenţională DOS SANTOS RODRIGUES (fostă MĂRINCEAN) CRISTINA ANCUŢA. Constată că la data de 16.08.2015 a încetat contractul de închiriere pentru suprafeţele cu destinaţia de locuinţă nr. 23862/11.05.1999 încheiat între Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca reprezentat prin Viceprimar şi reclamanta-pârâtă reconvenţională Dos Santos Rodrigues (fostă Mărincean) Cristina Ancuţa, prin denunţare unilaterală de către proprietar. Obligă pe reclamanta-pârâtă reconvenţională Dos Santos Rodrigues (fostă Mărincean) Cristina Ancuţa să predea pârâţilor-reclamanţi reconvenţionali locuinţa situată în Cluj-Napoca, str. Regele Ferdinand I, nr. 4, ap. 19, jud. Cluj. Obligă pe reclamanta-pârâtă reconvenţională Dos Santos Rodrigues (fostă Mărincean) Cristina Ancuţa să plătească pârâţilor-reclamanţi reconvenţionali contravaloarea lipsei de folosinţă a locuinţei, conform fişei de calcul nr. 373804/451/12.10.2015 emise de Municipiul Cluj-Napoca – Direcţia Patrimoniului Municipiului si Evidenţa Proprietăţii, calculată de la data de 16.08.2015 şi până la predarea efectivă a locuinţei. Ia act că pârâţii-reclamanţi reconvenţionali nu au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul şi motivele de apel se depun la Judecătoria Cluj-Napoca, sub sancţiunea nulităţii”, se arată în soluţia pe scurt a Judecătoriei Cluj-Napoca.

Dos Santos Rodrigues Cristina a făcut apel împotriva acestei soluţii, urmând ca Tribunalul Cluj să judece cauza abia luna viitoare.

 

 

Coincidenţă sau nu, Cristina M. nu şi-a plătit cheltuielile la apă

În 2013, un site de ştiri local prezenta situaţia absurdă a chiriaşilor ce locuiesc în imobilul primăriei de pe strada Regele Ferdinand nr. 4. Laczi Pap  povestea că unii dintre chiriaşii respectivului imobil au înregistrat restanţe la apă de mai mulţi ani, motiv pentru care imobilul a fost lăsat zece zile fără apă. Deşi a fost sesizată, primăria nu a făcut nici un demers pentru evacuarea rău-platnicilor. Femeia spunea la vremea respectivă că a ajuns la disperare pentru că nu reuşea sub nicio formă să îi convingă pe unii dintre vecini să îşi plătească cheltuielile la apă, deşi aceştia nu sunt deloc săraci.

Coincidenţa face că pe lista restanţierilor în care avea apartament Dos Santos Rodriguez Cristina (fostă Mărincean) apare şi U. Livia şi M. Cristina. Laczi Pap spune despre acestea că sunt mamă şi fiică şi au primit fiecare câte un apartament în imobil, iar despre Cristina M. spune că nu ar locui în apartament.

”Nici nu locuieşte aici, nici nu-şi plăteşte apa. Ea a schimbat apartamentul cu mama ei, de aceea apare cu restanţe mai mari. Iar doamna Livia mi-a spus ferm că nu vrea să plătească pentru că n-am ce să-i fac. M-a asigurat că pe ea n-o va da nimeni afară din acest apartament”, a subliniat Laczi Pap.

O fi sau n-o fi Cristina Mărincean?

 

 

Ce avere are prim-procurorul Dos Santos Rodrigues Cristina

Contractul de închiriere dintre prim-procuror şi municipalitate a fost încheiat în 1999, pe vremea când Dos Santos Rodrigues Cristina Ancuţa nu ocupa o funcţie atât de bine plătită, astfel că a reuşit să se încadreze cu succes pe listele de repartizare în vederea atribuirii unei locuinţe. Dos Santos Rodrigues Cristina Ancuţa (fostă Mărincean) a fost numită în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda abia în mai 2007, pe vremea când era Băsescu preşedinte. Vă prezentăm totuşi ce avere are în prezent doamna prim-procuror ce se luptă în instanţă cu Boc pentru…chiaria unui apartament.

Potrivit declaraţiei de avere, Dos Santos Rodriguez Cristina deţine în trei terenuri în Bistriţa-Năsăud şi unul în Cluj-Napoca. De asemenea, are trei case, două în Cluj-Napoca şi una în comuna clujeană Călăraşi. Nici la capitolul autoturisme nu stă rău, prim-procurorul deţine trei maşini: un BMW 520, un VW Passat şi un Renaul Twingo. Dos Santos Rodriguez Cristina are trei depozite bancare în valoare totală de aproximativ 460.000 lei, însă are şi o datorie la bancă de 57.000 euro. Ca şi prim-procuror, Dos Santos Rodriguez câştigă anual aproximativ 113.000 lei. Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, procurorul a încasat încă 150.000 lei de la Narcis Mureşan, după ce a câştigat împotriva acestuia un proces ce s-a judecat la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

În 2016, Dos Santos Rodriguez Cristina Ancuţa, împreună cu soţul Jorge Augusto au primit autorizaţia de construire pentru edificarea unui imobil pe strada Borhanci.

2 COMENTARII

  1. Erata: Buha Ioan este si acum decanul Baroului Cluj. Ambele rechizitorii ale procuroarei au fost desfiintate de instante: Buha Ioan a fost achitat de Curtea de Apel Cluj – Decizia penală definitivă nr. 462 din 26.03.2015 (judecători Adina Daria Lupea-Aghiniță și Valentin Chitidean) și achitat de Curtea de Apel Tg. Mureş (Dos. nr. 26840/211/2011) prin Decizia penală definitivă nr. 411 din 4 decembrie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here