După stabilirea listelor Alianței USR-PLUS pentru alegerile parlamentare, în cadrul cărora Emanuel Ungureanu nu a prins un loc eligibil pentru obținerea unui nou mandat, deputatul a anunțat că va părăsi filiala USR Cluj, însă va rămâne membru al partidului, potrivit monitorulcj.ro.

El a ieșit în această seară cu un video în care oferă o reacție cu privire la locul obținut pe listele Alianței la alegerile parlamentare. De asemenea, acesta s-a retras de pe listă în cursul zilei de ieri, 12 octombrie, potrivit publicației Monitorul.

Declarațiile deputatului Emanuel Ungureanu:

De ce am ales să vorbesc? Pentru că de când am intrat în parlament, când ne-ați votat, condiția a fost aceea să fim transparenți. Partidul nu este o gașcă de prieteni. Este o construcție între oameni care au idealuri.

Mi s-a spus că un parlamentar nu ar trebui să se ocupe și de copiii bolnavi ai altora. Parte din activitatea anterioară a mea a continuat și din funcția de deputat. În 2016 când am cerut votul, le-am promis oamenilor că nu îi voi părăsi. Mi-a spus Radu Molnar la un moment dat că el nu m-a votat ca eu să mă ocup și de asociație (Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Gradinaru”). Sunt colegi din USR, sunt și din PLUS, care cred că activitatea mea socială se îmbină cu cea politică.

Ce s-a întâmplat în ultimele luni în USR PLUS și de ce nu am vorbit? Nu am avut când, am muncit pe brânci pentru comunitatea medicală. Unii colegi nu înțeleg că au intrat în politică să fie în slujba cetățenilor, nu să se certe pe locuri pe liste. Politica este despre cât de mulți dintre noi avem capacitatea să slujim semenii noștri. (…)

Nu plâng pentru că nu mai am o funcție, eu am înțeles să intru în spitale, să arăt mizeria din spitale, să fac plângeri penale, pentru ca sistemul sanitar să se facă bine, nu pentru gloria mea personală. (…)

Cătălin Sălăgean (președintele USR Cluj) și colegii din Biroul Județean nu m-au vrut pe un loc eligibil, l-au vrut pe Radu Molnar, un om foarte în regulă, pe care colegii l-au vrut mai mult decât pe mine. Ei au negociat cu PLUS, spunând că un loc ar trebui să meargă la PLUS, 3 la USR. Cei de la PLUS nu au accceptat această ofertă, cerând 2 locuri, USR nu a acceptat, dar cei de la PLUS au fost mai mulți și mai bine organizați și și-au pus oameni din gașcă. (…)

Nu Barna, nu Cioloș, nu Voiculescu au făcut listele la Cluj. A fost o înțelegere meschină între colegii din USR și PLUS ca nici eu, nici Mihai (Goțiu – n. red.) să nu mai fim pe liste. A fost o invidie, o antipatie din partea unor colegi din Cluj. Elek Levente spune că aș fi făcut donații din sume forfetare, nu e adevărat, am donat doar din salariul de parlamentar. (…)

Nu voi ieși din USR pentru că nu am intrat în acest partid pentru o funcție. Voi ieși din USR Cluj, conducerea organizației m-a respins, l-au preferat pe colegul Radu Molnar. Mă voi transfera la altă organizație care mă sprijină și mă apreciază. (…)

M-am retras de pe listele la parlamentare.

Citește mai multe AICI.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here