Sursa foto: Cluj24.ro

Primăria Cluj-Napoca va aloca suma de 1.150.000 lei de la bugetul local pe anul 2023 pentru organizarea Zilelor Clujului.

„Cluj-Napoca e cunoscut internațional ca un important centru academic, universitar, economic, cultural, științific, sportiv și religios în plină dezvoltare și un exemplu de conviețuire și dinamică urbană. Mai mult decât atât, conform unui barometru cultural realizat periodic de către Institutul Național de Cercetare și Formare Culturală, după Capitală, Cluj-Napoca este orașul din România cu cea mai mare vitalitate culturală. Peste 1.500 de evenimente culturale și cele aproximativ 100 de festivaluri – de variate dimensiuni, multe dintre ele cu recunoaștere internațională la nivel cultural, artistic, turistic și nu numai – contribuie anual la creșterea vizibilității internaționale a orașului și la creșterea numărului de turiști.

Creativ și vibrant, festivalul scrie începând din 2011 o altfel de poveste în orașul din inima Transilvaniei, reușind să ofere un context propice prin care comunitatea să fie conectată. Ca urmare a unei consultări publice cu cetățenii, s-a stabilit organizarea Zilelor Clujului în luna mai a fiecărui an. Prima ediție a avut loc în 2011, iar Zilele Clujului a devenit un eveniment de referință pentru comunitatea clujeană și un exemplu de bună practică pentru alte municipii din România”, aratp municipalitatea.

Potrivit reprezentanților Primăriei, anul acesta, a 11-a ediție Zilelor Clujului va marca și va explora moștenirea multiculturală a unui oraș prin prisma diversității comunității sale.

Programul Zilelor Clujului se conturează cu ajutorul propunerilor venite din prtea tuturor actorilor prezenți în viața culturală a orașului (asociații culturale, sportive, sociale, universități, centre culturale străine, consulate sau orașe înfrățite și, nu în ultimul rând, sugestii ale cetățenilor din oraș).

Conform analizei cheltuielilor din anii anteriori, bugetul solicitat pentru evenimentul Zilele Clujului este:

Cheltuieli legate de prestațiile artiștilor (onorariu, transport, cazare și masă) – 600.000 lei
Costurile pentru scene, sonorizare și lumini – 250.000 lei
Cheltuieli legate de promovarea evenimentelor – 75.000 lei
Costurile pentru spectacolele cu drone – 90.000 lei
Iluminatul arhitectural al clădirilor și show de lasere – 40.000 lei
Cheltuieli pentru video mapping pe clădirile din zona centrală – 95.000 lei
În planificarea estimărilor cheltuielilor am avut în vedere acțiunile asemănătoare organizate în cadrul evenimentelor pe care le-am desfășurat pe parcursul anului 2022, scrie monitorulcj.ro.

Citește și: Conexiunile unui băiat dulce din Baia Mare au băgat bani în Transilvania Smart City, afacerea imobiliară a Elenei Udrea 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.