Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis să anuleze sentița de achitare primită de Vasile Blaga într-un dosar de corupție și au dispus rejudecarea procesului.
„Desfiinţează în integralitate sentinţa apelată şi trimite cauza spre rejudecare la Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală”, se arată în minuta instanţei Curţii de Apel Bucureşti.
Tribunalul Bucureşti l-a achitat în primă instanţă, iar procurorii DNA au atacat decizia la Curtea de Apel.De altfel, judecătoarea care l-a achitat pe Blaga, Monica Cipariu, a fost cercetată de Inspecţia Judiciară pentru că a întârziat motivările în 32 de decizii. Ulterior, CSM i-a
redus indemnizaţia. Blaga a fost achitat în octombrie 2017, iar motivarea a venit după mai bine de un an şi jumătate. Trebuie menţionat că judecata unui apel nu poate începe până nu este gata motivarea. Vasile Blaga, fost senator în Parlamentul României, a fost trimis în judecată pe 28 noiembrie 2016 de procurorii DNA din Ploieşti în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here