Profesorul pensionar în vârstă de 68 de ani acuzat că a agresat sexual o adolescentă de 14 ani cu care făcea pregătire la matematică va fi plasat în arest preventiv pentru 30 de zile ca urmare a deciziei Tribunalului Bucureşti.

Decizia vine după ce, inițial, dascălul a fost plasat sub control judiciar 60 de zile. Procurorii au contestat decizia, contestaţia fiind admisă de instanţă miercuri.

„Admite propunerea formulata de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti. În temeiul art. 226 C.pr.pen. raportat la art. 223 alin. 2 C.pr.pen. şi art. 202 alin. 4 lit. e C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului NETU GEORGE (…), pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. În baza art. 230 alin. 1 C.pr.pen., dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în decizia instanţei.

Cazul a fost semnalat chiar de tatăl victimei, care a sunat la poliție și a declarat că fiica lui de 14 ani a fost victima dascălului la meditații. Bărbatul, fost profesor de matematică, ar fi sărutat-o pe fată şi ar fi atins-o în zonele intime.

Incidentul a avut loc în Capitală, iar cazul a fost preluat de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 4.

„În urma cercetărilor şi investigaţiilor desfăşurate, s-a stabilit că, la data de 31 ianuarie 2024, în timp ce se aflau la o adresă din Sectorul 4, unde desfăşura o şedinţă de pregătire la o materie, împreună cu minora, bărbatul în vârstă de 68 de ani, prin constrângere morală, constând în aceea că i-ar fi creat victimei o stare de temere, raportată la calitatea pe care o avea, ar fi agresat-o sexual pe aceasta”, arată comunicatul Poliţiei.

Citește și:https://gazetadecluj.ro/in-parcul-milionarilor-din-cluj-copii-vor-sta-la-coada-ca-in-comunism/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.