Proiect de casă standard sau personalizat – pe care să îl alegi?

Când decizi ce design de casă să alegi, gata făcut sau personalizat, alegerea este, de cele mai multe ori, dictată de preț. Însă, există mai multe lucruri de luat în considerare atunci când iei o astfel de decizie. Descoperă mai multe despre aspectele la care ar trebui să fii atent în rândurile care urmează. 

Proiectarea casei cu sau fără un arhitect – ce să alegi?

Proiectul gata făcut tentează prin preț, mai ales dacă există promoții. Cu toate acestea, costul total ar trebui să includă prețul proiectului de dezvoltare a parcelei, care trebuie pregătit de un arhitect al unui birou de arhitectura Cluj, dar și prețul oricăror modificări. Dacă aceste modificări necesită o schimbare a designului, prețul proiectului va crește adesea semnificativ.

Când aduni costul total proiectului, se dovedește că acesta nu este mai ieftin. Cu toate acestea, dacă proiectul este vândut de o companie de încredere, iar aspectul și designul sunt cele pe care le-ai dori, merită luat în considerare. Principalul dezavantaj al designurilor gata făcute este repetabilitatea lor, finisajele și machetele standard care nu sunt întotdeauna potrivite pentru utilizator. Deci, un proiect gata făcut sau unul personalizat – care va fi o alegere mai bună?

Atunci când se pregătește un design personalizat al unei case moderne de către un birou de arhitectura, se creează spațiu ținând cont de gustul și nevoile viitorului utilizator. Soluțiile inedite permit o amenajare practică și frumoasă a spațiului, pentru că la realizarea unei structuri trebuie gândit și interiorul, chiar dacă nu există o cerere pentru design interior. 

Pregătind arhitectura pentru client, există mai multe oportunități de a introduce soluții non-standard – de exemplu, un living cu mezanin sau o chicinetă cu acces la cramă, propria sală de sport sau un mic SPA acasă, un cabinet medical la domiciliu sau o cameră pentru propria afacere, oferind astfel, mai multă flexibilitate decât în cazul optării pentru un plan gata făcut. 

Ce trebuie să știi despre planurile standard?

Achiziționarea planului standard pentru proiectul tău este doar prima cheltuială. Ulterior, acesta trebuie adaptat, verificat și eventual adaptat la condițiile existente pe teren, întocmirea unui proiect de amenajare a terenului și finalizarea tuturor documentelor și amenajărilor specificate în regulament. Un arhitect care adaptează un imobil la condițiile găsite pe parcelă devine autorul proiectului și își asumă întreaga responsabilitate pentru acesta.

Proiectele personalizate – cum decurge procesul?

Prima etapă din cadrul dezvoltării unui proiect personalizat este reprezentată de o conversație despre așteptările și ideile ambelor părți. Fiecare arhitect bun va sfătui și va propune propriul concept, dar acesta va fi adaptat nevoilor și dorințelor clientului. Arhitectul va ghida clientul prin întregul proces de proiectare și construcție – dacă clientul dorește acest lucru. Documentația complet pregătită, planurile de dezvoltare verificate și proiectarea unei case complet funcționale sunt doar câteva dintre avantajele alegerii unui design individual.

Decizia finală este la latitudinea fiecăruia. Dar dacă ai în minte o imagine a casei ideale, este o idee bună să alegi un proiect individual care să răspundă așteptărilor tale. După adaptarea unui design standard, costurile cresc și încă nu ești sigur dacă soluțiile folosite vor fi pe deplin funcționale și adaptate nevoilor proprii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.