Proiectul de buget este antisocial și antieconomic. USL a propus soluții corecte!

 

Alexandru Cordos consideră că bugetul pentru anul 2012 este unul antisocial. Pensiile si salariile nu vor fi majorate în anul 2012, în ciuda promisiunilor Guvernului si a legiilor in vigoare (Legea pensiilor). FMI a îndemnat Guvernul să respecte Legea responsabilității fiscale, iar premizele de crestere economică nu permit majorările de care se spune, după luna aprilie.

Bugetul pe 2012 nu prevede programe de creare de locuri de muncă, deşi efectivul salariatilor din România a scăzut cu 640.000 de persoane pe perioada crizei.

„Bugetul 2012 este prost construit și clientelar. Nu este un buget conceput pe politici publice, ci pe ministere, adica un buget creionat în funcție de influența clanurilor politice, adică o garanție pentru clientela PDL ca în ultimul lor an de guvernare vor fura tot ce se poate.  Pensionarii, profesorii, agricultorii și salariații din sistemul sanitar rămân singurii sacrificați în numele crizei. În acest timp risipa banului public și evaziunea sunt în floare. Bugetul 2012 este lipsit de credibilitate, nerealist si supraestimat in ceea ce priveste incasarile bugetare”. a declarat dl Alexandru Cordoș, senator PSD.

 

10 + 2. Propunerile opozitiei pentru bugetul din 2012

5 MASURI PRIN CARE CREAM LOCURI DE MUNCA SI RELANSAM RAPID ECONOMIA (CARE IMPLICA ANUMITE CHELTUIELI BUGETARE)

1.         Reducerea CAS

2.         Reducerea TVA (începerea reducerii eșalonate a TVA, pentru a se reveni spre 19%).

3.         Introducerea unei scheme speciale de TVA pentru agricultură, care să determine scăderea acesteia pentru produse agricole.

4.         Respectarea legii actuale în ceea ce privește indexarea pensiilor cu rata inflației + 50% din cresterea salariului mediu pe economie.

5.         Mentinerea cotei de cofinantare de la buget pentru proiectele derulate cu fonduri europene.

 

5 MASURI CARE AR ADUCE VENITURI SUPLIMENTARE LA BUGET

1.         Reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri si servicii, pentru oprirea risipei actuale.

2.         Blocarea cheltuielilor de partid – suspendarea Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii si a altor cheltuieli similare, care nu se fac decat prin clientela de partid.

3.         Obligarea primului-ministru de a nu mai folosi fondul de rezerva al guvernului decat pentru situatii de urgenta (catastrofe naturale), in locul alocarii de fonduri primarilor puterii.

4.         Sa se mentina actuala contribuite la pilonul 2 de pensii (pensiile administrate privat).

5.         Stimularea de atragere de fonduri europene, care sa completeze fondurile interne si care sa ajunga in economie pentru crearea de noi locuri de munca.

 

 

 

Alexandru Cordos

Senator PSD

13 dec 2011

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.