Proprietarii de catei din Cluj nu vor mai avea nevoie de carnet de sanatate cand isi vor plimba patrupedul preferat. Asociatia Nuca a reusit impreuna cu iubitorii de catei anularea partiala a HCL 84/1996 care reglementeaza plimbarile animalelor pe raza municipiului Cluj-Napoca. 

Iubitorii de caini, care s-au unit si si-au propus anularea in instanta a Hotararii de Consiliu Local din 1996, in vigoare si acum, cu prevederi depasite si absurde privind cresterea cainilor, au obtinut o prima victorie ieri in Tribunalul Cluj, se arata pe ziardecluj.ro.

Grupul s-a constituit in primavara anului trecut, si-au gasit avocati si au dat municipalitatea in judecata solicitand anularea regulamentului vechi de 18 ani.

 

 

“Tribunalul Cluj s-a pronuntat pentru suspendarea si anularea a 5 articole din controversata HCL 84/96! S-au anulat articolele 2,3,4,5 si 8. Este o victorie partiala impotriva discriminarilor si abuzurilor la care clujenii cu cainii au fost supusi aproape 20 de ani. Procesul va continua pentru anularea in totalitate a acestei hotarari depasite, abuzive si ilogice.

Pana atunci avem sa aducem multe multe multumiri celor care au facut posibila aceasta victorie: Societatea de avocati Szabo si Asociatii din Cluj si doamna avocat Dumitru Adelina-Corina, precum si tuturor celor care s-au constituit parte in proces sau au sustinut aceste demersuri prin grupul de socializare special creat in acest scop!

Va reamintim totodata ca in ultimele 4 luni ale anului 2014 s-a constituit un grup de lucru pentru crearea unui nou regulament privind detinerea si accesul cainilor in municipiul Cluj-Napoca. Am participat si noi la cele doua sedinte de lucru in fiecare saptamana si un nou regulament cu drepturi si conditii civilizate este pregatit pentru a fi aprobat de consiliul local”, a scris Asociatia pentru protejarea animalelor NUCA pe grup.

 


 

Articolele anulate de instanta in favoarea proprietarilor de catei

Art.2 Detinatorii de caini care locuiesc in imobile cu gradina si curte au obligatia de a tine cainii legati pe timpul zilei, iar pe timpul noptii acestia vor putea fi dezlegati daca exista imprejmuiri corespunzatoare.

Art.3 Detinatorii de animale de companie care locuiesc in blocuri au obligatia de a respecta normele generale de curatenie, igiena si intretinere in conditii optime a spatiului comun, fara a aduce atingere linistii si ordinii publice, precum si drepturilor celorlati proprietari, supunandu-se legislatiei in vigoare cu privire la detinatorii de animale de companie.

Art.4 Pentru crearea unui climat sanatos de convietuire, recomandam obtinerea acordului asociatiei de proprietari (locatari)/vecinilor pentru cresterea in apartament a animalelor de companie. De asemenea, asociatia de proprietari (locatari) poate stabili in adunarea generala numarul de animale ce va fi permis pentru a fi crescute in apartament.

Art.5 ­ Se interzice plimbarea pe domeniul public a cainilor in alte locuri decat cele special amenajate, prevazute in prezenta hotarare.

Art.8 Insotitorii vor avea, in mod obligatoriu pe timpul plimbarii asupra lor actul de identitate si carnetul de sanatate al cainelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.