Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) a intrat în grevă japoneză la nivel național. Aceștia susțin că Registrul Comerțului este „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”, cerând astfel Guvernului majorarea salariilor cu 15%. Toate categoriile de salariați din familia ocupaţională „Justiţie” beneficiază de spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică, cu excepția celor care lucrează în cadrul Registrului Comerțului. Astfel, pe lângă mărirea salarială, Sindicatul revendică și acest drept reprezentat de sporurile respective. Sporul de risc este specific angajaților din domeniul justiției, însă se aplică tuturor salariaților din cadrul acestei familii ocupaționale, cu excepția celor de la Registrul Comerțului. Sporul de suprasolicitare neuropsihică este unul dintre cele mai importante adiții la salariul unui angajat din acest domeniu.
Pentru a obține aceste revendicări, în perioada 18-22 aprilie angajaţii intră în grevă de tip japonez la nivel naţional, vor purta banderole negre în semn de protest şi îşi vor îndeplini atribuţiile de serviciu cu exces de zel. Începând de pe 23 și până pe 25 aprilie, de la ora 13:30, vor avea loc mitinguri la nivel naţional în toate judeţele, în faţa instituţiilor. În data de 26 aprilie, începând cu ora 11:00, va avea loc un miting la sediul Ministerului Justiţiei, iar începând din luna august va fi declanşat conflictul colectiv de muncă.
„Sindicatul declanşează proteste contra inechităţilor salariale şi a discriminării salariaţilor din ONRC faţă de celelalte categorii de angajaţi din familia ocupaţională justiţie, tratament disproporţionat în raport cu importanţa activităţilor derulate şi cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariaţii din ONRC în actualul context economic şi financiar marcat de obligaţiile legate de implementarea PNRR”, se menţionează într-un comunicat al organizaţiei sindicale.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.