Circa 30 de membri ai echipei Direcției de Sănătate Publică din Cluj au participat la un protest neplanificat joi, manifestându-se în fața sediului instituției. Solicitările lor au vizat majorarea salariilor și eliminarea discriminării în ceea ce privește remunerația acelorași categorii de personal.

Printre mesajele afișate de protestatari se află: „DSP lucrează și când nu e pandemie”, „Fără inechități salariale”, „Sănătatea contează, DSP lucrează” sau „Dorim să ne fie apreciată munca”.

Angajații Casei Județene de Asigurări de Sănătate Cluj au protestat săptămâna trecută în fața instituției, nemulțumiți că salariile nu le-au mai fost mărite din 2018.

Protestul salariaţilor CNAS a debutat săptămâna trecută şi este programat să aibă loc pe termen nelimitat.

“Începând de joi, 2 noiembrie 2023, angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, ai Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, ai Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti intră în protest generalizat pe perioada nedeterminată. Această decizie survine ca urmare a faptului că, după luni de zile de dialog şi de aşteptare, am constatat că pentru cei mici ca număr, în ciuda răspunderilor sociale majoare pe care aceştia le au, nu se găsesc soluţii. Însă sunt găsite soluţii satifăcătoare şi imediate pentru cei mari, de ordinul zecilor de mii de salariaţi”, arăta Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate (FSCAS).

Citește și: Sergentul-major care s-a îmbătat și a încercat să-și violeze fiica de 9 ani, plasat sub control judiciar de Tribunalul Militar Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.