PSD cere Guvernului și Agenției Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) să prelungească termenul pentru ca utilizatorii casnici să aleagă un furnizor de energie electrică până la sfârșitul anului, spunând că doar jumătate dintre aceștia au semnat un nou contract până la momentul actual.

„Rata extrem de scăzută a cetăţenilor care au încheiat astfel de înţelegeri arată eşecul catastrofal al campaniei de informare desfăşurată de Guvern şi ANRE cu privire la liberalizarea pieţei de energie electrică. În condiţiile în care tarifele au crescut deja cu 18%, iar Guvernul nu a luat măsuri pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, furnizorii de energie electrică anunţă noi majorări pentru serviciul universal de până la 13%, după data de 1 iulie”, susține PSD într-un comunicat de presă transmis marți.

PSD mai cere ca Guvernul şi ANRE să prevadă o procedură prin care furnizorii de energie electrică să îşi trimită reprezentanţii la domiciliul clienţilor pentru semnarea noilor contracte.

„De asemenea, PSD cere Guvernului şi ANRE să prezinte, cu exemple concrete, cum au compensat pierderile suferite de consumatorii casnici din cauza haosului produs de autorităţi la începutul anului, în privinţa reglementărilor din piaţa de energie electrică”, precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here