Radu Moldovan deturneaza fondurile publice in interes persona
l
Direcţionarea banilor publici in  interes personal este una dintre prioritaţile sistemului lui Radu Moldovan. Sponsorii din actuala campanie electorala şi ajutoarelor de la diverşi escroci ii vor face viaţa politica in fruntea Consiliului Judeţean un adevarat calvar. Persoanele implicate in licitaţiile derulate de catre administraţia PSD il ajuta pe Moldovan in campania electorala, dar şi in interesele personale. Societaţile “asociate” cu actualul deputat vor dori subjugarea bugetelor instituţiilor publice in speranţa unor creşteri substanţiale ale afacerilor. In cazul in care Radu Moldovan va fi ales in fruntea Consiliului Judeţean Bistriţa-Nasaud, firmele care il sponsorizeaza vor dori deturnarea fondurilor publice, conform unui scenariu realizat de surse politice.

Prietenia lui Radu Moldovan cu „escrocul” Cristian Paul Braţ i-au adus acestuia din urma numeroase beneficii. Dupa ce in 2004 i-a vandut acestuia un teren la Colibiţa pe malul lacului cu 10 euro/mp, un preţ cu mult sub preţul pieţei, aceştia şi-au strans prietenia şi in celelate domenii conexe: autorizaţii de construcţii şi de mansardare. In momentul in care puterea din Primaria Bistriţa a ajuns la mana social-democraţilor, Radu Moldovan şi prietenul sau Cristian Paul Braţ au avut numai de caştigat. Unul dintre cele mai importante proiecte aprobate a fost proiectul unui vot de 4 etaje. „S-a aprobat Planul Urbanistic Zonal "Construire imobil in regim de inalţime D+P+4E+M cu destinaţia de locuinţe colective şi spaţii comerciale” in municipiul Bistriţa, str. Pescarilor nr.20, pe terenul in suprafaţa de 680mp identificata in C.F. Bistriţa nr.5021, nr. top.3112/7 şi CF Bistriţa 14853 nr. cad. 8776, proprietate privata a d-lui Brat Cristian Paul conform Proiectului  nr. 113/13/2007, intocmit de SC Arhitectura Noua SRL Cluj-Napoca, prezentat in Anexa care face parte integranta din prezenta hotarare”, se arata in confirmarea şedinţei oficiale a Consiliului Local. Alte autorizaţii au urmat ulterior pentru mansardari in apropierea zonei in care sunt vecini cei doi, Radu Moldovan şi Cristian Paul Braţ. Mai precis, Cristian Braţ a primit o autorizaţie de mansardare in zona Independenţei in 2010 şi o noua autorizaţie de mansardare in 2011. Suntem curioşi cate autorizaţii de mansardare va mai primi aceasta persoana daca cei de la PSD vor deţine puterea absoluta in judeţul Bistriţa-Nasaud.

Braţ a inventat ţapa in Bistriţa

Unii dintre partenerii de afaceri ai lui Braţ Cristian Paul au declarat sub anonimat ca acesta nu işi plateşte datoriile pentru materiale. Mai precis, o datorie de cateva mii de lei nu a fost platita de acesta in ani de zile, dovendidu-le celor care au avut incredere in el ca se adeveresc vorbele din targ in ceea ce priveşte “calitatea” de escroc a acestuia. “Dupa ce mi-au tras acea ţeapa am inceput sa realizez ca este ceea ce se spunea ca este. In Bistriţa nu ştiam noi de ţepe pana atunci”, arata sursa respectiva care nu a dorit sa işi dezvaluie identitatea.

Geoana, imprietenit cu banca prietena

Pe vremea cand era ministru de Externe(2000-2004), Mircea Geoana, a fost adus de social democraţi la fabrica Stellwag Electroprod. Patronul este nimeni altul decat Radu Ilieşiu, un om care ii imprumuta prietenului sau Radu Moldovan sume de bani necunoscute. Daca pe declaraţia de avere a lui Radu Moldovan apare drept suma imprumutata de 40.000 de euro, Radu Ilieşiu a recunoscut pentru Gazeta de Bistriţa ca nu mai ţine minte exact suma pe care i-a imprumutat-o. Mai mult decat atat, puterea in intregul judeţ Bistriţa-Nasaud i-ar putea aduce mai multe beneficii lui Radu Ilieşiu, ale carui afaceri s-ar putea sa fie vizitate de persoane chiar mai importante decat un ministru de Externe.

Relaţia Creţu-Moldovan: profit, profit, profit

Radu Moldovan şi actualul edil al Primariei Bistriţa, Ovidiu Creţu, nu s-ar inţelege foarte bine in realitate, conform unor surse social-democrate. Insa colegii de partid nu se lasa niciodata la greu. De cand a devenit primar, Creţu i-a crescut valoarea imobiliara a apartamentului lui Radu Moldovan prin lucrari derulate pe bani publici. Astfel, largirea drumului, o noua conducta de gaz, noi locuri de parcare şi borduri noi pe strada sunt doar lucrarile de suprafaţa ale zonei respective, derulate din banii primariei Bistriţa. Mai mult decat atat, Creţu face toate eforturile posibile pentru a grabi cat mai repede lucrarile. Spre exemplu, chiar in aceasta perioada mai mulţi deţinuţi au fost aduşi sa execute lucrarile de borduri in zona lui Radu Moldovan. Suntem curioşi daca acesta urmeaza sa işi vanda apartamentul şi cat din cadrul acelei vanzari va dona primariei Bistriţa pentru favorurile succesive atribuite.

Favoriţii banilor publici, favoriţi şi in campanie

Electro Ursa, Creativ Group, Imobil Dan, Cipt Partener sunt societaţile carora candidaţii roşii le vor datora chiar şi viaţa in cazul unui posibil succes. Tandemul Ovidiu Creţu-Radu Moldovan ar fi sponsorizat de catre aceste societaţi, care se aşteapta in continuare sa obţina prima poziţie la orice licitaţie organizata din bani publici. Daca va inchipuiţi ca averea lui Radu Moldovan a crescut in opt ani de la un apartament la dublarea suprafeţei acestuia şi construcţia a doua case pe baza unui salariu de deputat de vreo 40 de milioane nu suntem atat de siguri ca aveţi o percepţie potrivita asupra social-democratului.
 
 Cipt Partner a primit lucrari dublate de doua ori
 
Societatea Cipt Partner a primit suma de 20.294 lei pentru “Reabilitare si modernizare camin pentru persoane varstnice-Lucrari suplimentare.“ Pentru acelaşi obiectiv s-a mai acordat o suplimentare de inca 63.108 lei, doar lucrarile sunt de la favoriţii primariei. Un alt proiect  dezvoltat de societate pe bani publici este cel intitulat „Blocuri de locuinte destinatie de locuinte sociale -Bloc 10 cu 40 ap. str. Sbcetate Municipiul Bistrita” pentru valoarea de 559.000 lei.
 
Lucrarile din Subcetate, oprite de catre Primarie, sunt doar o parte dintre lucrarile de care a beneficiat societatea Cipt Partener a avut parte de-a lungul ultimilor ani. Firma avea deschise, cel puţin anul trecut, şantiere in intreg judeţul, de la sali de sport la blocuri sau şcoli. Multe dintre lucrarile prestate nu au fost foarte apreciate, unii beneficiari aducand critici la adresa firmei.
Viceprimarul Andrei Rusu a afirmat la acea vreme ca va solicita chiar rezilierea contractului pe care Cipt Partener il are cu Agenţia Naţionala de Locuinţe (ANL) pentru construirea blocurilor din Subcetate. Cu privire la acest aspect, Rusu susţinea recent ca va incerca sa aiba o discuţie in acest sens cu secretarul de stat in MDRT, Eugen Curteanu. Şi s-a ţinut de cuvant. Potrivit viceprimarului, contractul pe care Cipt Partener il avea cu ANL a fost recent reziliat. Din aceasta cauza termenul de finalizare al execuţiei celor doua blocuri de locuinţe va fi impins pana spre sfarşitul acestui an, deşi acestea ar fi trebuit terminate la finele lunii august.
„Nu sunt nemulţumit de calitatea lucrarilor, ci de faptul ca nu s-a lucrat nimic anul asta. E deja reziliat contractul intre Agenţia Naţionala de Locuinţe şi Cipt Partener, şi se va organiza o noua licitaţie pentru constructor pentru a se putea merge mai departe. Procedura va mai dura inca o luna sau doua, spun eu realist, deci lucrarile vor fi finalizate pana la sfarşitul acestui an. In august anul acesta trebuiau sa fie deja date in folosinţa şi ele sunt abia la nivel de fundaţie. Ei (n.r. – Cipt Partener) nu au mai lucrat nimic, fiindca sunt in insolvenţa şi nu mai au capacitate de plata financiara ca sa işi poata susţine activitatea. Am purta discuţii şi cu domnul Uţa (n. r. – Constantin Uţa, administratorul şi asociatul unic al Cipt Partener SRL), l-a chemat aici (n. r. – la Primaria Bistriţa) la o discuţie cu toţi factorii responsabili. El mai are nişte lucrari de finalizat, la Caminul pentru persoane varstnice de pe Kogalniceanu. Pe acestea se pare ca le finalizeaza pana la finele acestei luni şi apoi urmeaza recepţia. Acolo lucrarile sunt de calitate, nu mai avem nicio pretenţie, aşteptam sa ii vedem scoşi şi sa incetam relaţia cu ei şi sa putem muta batranii acolo. La blocurile din Subcetate, este contractul cu ANL, acolo nu putem sa ne implicam”, a declarat pentru Gazeta de Bistriţa, Andrei Rusu.

O licitaţie caştigata de Electro Ursa Servcom este pentru “proiectare şi execuţie lucrare Extindere reţea electrica de joasa tensiune, in regim de urgenţa, pentru un grup de 60 de locuinţe din str. Dealul Viilor, localitatea componenta Viişoara.” Valoarea proiectului este de 156.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.