Sursa foto: Facebook

Deputatul clujean de la USR, Radu Molnar, a declarat că de Ziua Unirii, PNL și PSD au cules exact ce au semănat: ură și dezbinare. Parlamentarul a amintit de faptul că mai mulți oameni adunați la Iași i-au huiduit pe politicienii care le-au tot promis și nu s-au ținut de cuvânt.

„Încă nu există autostrăzi, infrastructura per total e praf, iar investiţiile importante ocolesc această regiune. Așa cum spune și colega mea Monica Berescu, “a venit scadenţa, iar oamenii taxează acum discursurile populiste, fără nici o acoperire”. Premierul Nicolae Ciucă şi liderul PSD Marcel Ciolacu au sosit împreună că buni prieteni ce sunt și la auzul huiduielilor au refuzat să se mai prindă în hora unirii cu cetățenii. Iar la adresa celor care l-au huiduit, Marcel Ciolacu a spus că sunt oameni pusi de partide, indivizi controlați politic și nicidecum cetățeni liberi care își exprimă democratic nemulțumirea vizavi de eșecul său”, a precizat Radu Molnar.

Parlamentarul clujean a mai precizat că Marcel Ciolacu și Ciucă se află într-o situație fără scăpare, similară celei în care se afla Liviu Dragnea.
„Nu poți decât să continui și să dai vina pe statul paralel sau agenturile străine. Mai mult, încercând să se apropie de electoratul naționalist, domnul Ciolacu și-a început discursul cu un citat din Petre Țuțea. Este un gest conștient si totodată josnic de raliere la tendință de radicalizare a unei părți din societate, având în vedere că PSD se vrea partid pro-european, anti xenofobie și rasism.
Ca și cu alte ocazii, AUR a încercat să confişte evenimentul, organizând o şezătoare jalnică de partid. Și-au adus membri şi simpatizanţi cu autocarele din întreaga ţară pentru a părea că românii au ieșit de dragul lor. Încă o încercare penibilă de legitimizare, dar care prinde din ce în ce mai puțin. Avem nevoie de un proiect de ţară credibil şi de măsuri economice imediate, nu de lozinci naţionaliste şi de steaguri fluturate ostentativ.
Însă cine a fost prezent cu adevărat și a avut legitimitate, a fost societatea civilă. Prin asociaţii precum Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Împreună pentru A8 şi RESET, zeci de persoane au scandat împotriva PSD şi PNL și au afişat bannere pro autostradă. Totodată, au reproşat lipsa finanțărilor pentru spitale noi în zona Moldovei, demonstrând că alegătorii sunt atenți și prezenți în spațiul public.
Încet încet se apropie scadența pentru USL. România fierbe datorită nedreptăților, a crizei economice și a felului în care Guvernul își securizează puterea în interes propriu. Protestatarii de la Iași au arătat că era corupților se apropie de sfârșit”, a conchis Radu Molnar.

Citește și: O familie care activează în imobiliarele din Cluj Napoca demolează o fabrică pentru a deschide un Lidl și un Kaufland

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.