Secretarul de stat Raed Arafat va prezenta astăzi, 13 iulie, senatorilor, date ale țărilor care au în legislație carantinarea și internarea obligatorie. Acesta susține că și alte țări europene au aplicat aceleași măsuri.

Ieri seară, Raed Arafat a explicat la Antena 3 ce înseamnă carantinarea bunului:

„Ce înseamnă carantinarea bunului? Poate să dureze şi două ore dacă poate fi dezinfectat. La Covid, dacă suspicionezi că e problemă, l-ai luat, şe şterge cu spirt, se dă înapoi. Dar sunt boli în care carantinarea bunului – pentru că nu ştii dacă este expus, nu ştii boala respectivă care este caracteristicul ei, dacă răspunde la una la alta – poţi să-l carantinezi. Şi am găsit carantinarea bunurilor în legea din Finlanda. Legea din Finlanda permite carantinarea bunurilor, dacă nu greşesc, pe două luni, după care cu extindere încă şase luni. Legea din Finlanda este din 2016. Aceste lucruri nu sunt inventate în România.”

Secretarul de Stat a mai precizat că şi Austria are astfel de reguli, la fel și Irlanda.

„Franţa, am discutat cu colegii, nu am primit actul, dar are. Internare obligatorie o găsiţi în legislaţia irlandeză din 1947. Am găsit legea, o găsiţi în legislaţia britanică, o găsiţi în legislaţia finlandeză, o găsiţi la sloveni, o găsiţi la suedezi din ce am citit. Sunt multe ţări”, a mai afirmat Raed Arafat.

Senatul a amânat pentru astăzi dezbaterea legii privind carantina. Actul normativ este încă la dezbatere în Comisia juridică.

1 COMENTARIU

  1. Acest arafat (nu merita sa-i scriem numele cu majuscule din motive evidente…) e cazul sa învete un pic de limba româna !!! Oare, domnia sa, (nu credem ca merita atât de mult respect) nu stie ca în limba româna literara sau chiar cea de mahala, se utilizeaza curent si foarte simplu verbul ”a suspecta”, mai degraba decât SUSPICIONA ? Ce mare marca de om e arafat asta, de impune cu forta niste reguli impuse de alti ilustrii idioti din alte tari ? Când TOTI specialistii din întrega lume, spun ca acest covid (atât de îndragit de spiritele cele mai contaminate de idiotenia cronica institutionalizata) nu e mortal si nici macar atât de periculos pe cât sustin medicii politici, de ce se insista într-o tâmpenie de beton, asupra caracterlui primejdios ? Ce legatura are titlul de doctor, cu profesia prihanita de catre acesti indivizi care dau ordine în numele unei organizatii de impostori care au absolvit cursuri de medicina politica ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here