În contextul moțiunii depuse de social-democrați împotriva ministrului Sănătății, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a avertizat că va cere excluderea din partid a liberalilor care vor vota demersul inițiat de principalul partid de opoziție.

În plenul Camerei Deputaților s-a descoperit cazul unui singur deputat PNL care a votat moțiunea. Este vorba de Corneliu Olar, deputat de Alba. Rareș Bogdan a declarat pentru Gazeta de Cluj că nu va cere excluderea liberalului din partid, acțiunea lui Olar fiind doar „o greșeală umană”.

Încercând să explice ce anume s-a întâmplat, deputatul a afirmat pentru presa națională că a fost o greșeală comisă pe fondul lipsei semnalului la internet. Nici vorbă de vreo intenție, susține liberalul. ”A fost o greşeală. Am votat pe tabletă şi a fost o greşeală. Nu am apăsat pe buton şi foarte greu am accesat pentru că sunt într-o zonă fără semnal şi foarte greu mă conectez la Camera Deputaţilor. Am tot dat şi nu îmi apărea imaginea şi la vot, din greşeală am votat, dar nu intenţionat”, a declarat Corneliu Olar, potrivit Național.

Avertismentul lui Rareș Bogdan

Explicația dată de deputatul PNL a convins vârful partidului. Înainte de votarea moțiunii depuse de PSD, Rareș Bogdan a explicat ce măsuri va lua în situația în care s-ar ajunge ca un liberal să voteze moțiunea.

”În calitate de prim-vicepreședinte al PNL vă spun că dacă se va întâmpla acest lucru voi cere excluderea din partid a parlamentarului respectiv. Atunci când funcționezi într-o coaliție, atunci când împărtășești niște valori și atunci când vrei cu adevărat să schimbi România în bine și să o modernizezi nu e loc de războaie personale sau de supărări personale.

Faci parte dintr-un partid politic, ești membru al unui grup parlamentar care are 143 de oameni – la Senat și la Cameră împreună – nu vii să te joci cu așa ceva”, a anunțat Rareș Bogdan, luni după-amiază, într-o intervenție la Digi24.

„A fost o greșeală umană”

Contactat de Gazeta de Cluj, Rareș Bogdan a declarat că l-a luat la rost pe deputatul Corneliu Olar, chiar la zece minute după vot, însă fără a avea un motiv întemeiat. Prim-vicepreședintele PNL a subliniat că nu va cere excluderea deputatului liberal de Alba întrucât „a votat de pe tabletă, fiind undeva în Apuseni, în zona comunei Gârda, fără să aibă semnal.”

Corneliu Olar, deputat PNL de Alba

Corneliu Olar este la al doilea mandat. Și-a recunoscut greșeala, a fost vorba de o greșeală umană. Era în Gârda, prin zăpadă, fără semnal și a dat click de două ori. Nu cunosc exact sistemul de vot al Camerei Deputaților, însă domnul Olar nu are nimic cu Vlad Voiculescu. L-am luat și eu la rost imediat după vot, la zece minute, într-un mod complet anormal. A greșit pur și simplu, a semnalizat când a observat eroarea„, a spus Rareș Bogdan.

Reamintim că moțiunea intitulată ”Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”, inițiată de 109 deputați PSD, a picat, după ce au fost 140 de voturi ”pentru”, 161 ”împotrivă” și o abținere, iar doi deputați nu au votat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here