UPDATE 21:45 Rares Pop ramane in arest pentru o luna. Ca „bonus”, magistratul Ioana Morar de la CA Cluj a hotarat ca si Crisan Claudiu sa stea 30 de zile in spatele gratiilor. Citeste mai multe aici.

UPDATE 19:40 Cauza a ramas in pronuntare. Dupa mai bine de 7 ore in care avocatii apararii au incercat sa demonteze toate acuzatiile procurorilor, contestatia s-a terminat de judecat.

UPDATE 14:30 Cauza este in pauza de dezbatere. Va vom tine la curent cu detaliile.

UPDATE 12:38 : Completul care va judeca contestatia este format din Ioana Morar de la Curtea de Apel Cluj. Rares Pop este arestat preventiv si a facut recurs asupra masurii, iar Claudiu Crișan Vasile este arestat la domiciliu si DNA a facut recurs. Gazeta de Cluj va va tine la curent cu situatia cauzei.

Ioana Morar l-a arestat preventiv pe fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu. De altfel, tot acelasi magistrat i-a condamnat pe Andrei Hosu si Bogdan Baciu la 10 ani de inchisoare, desi pe fondul cauzei unul dintre cei doi suspecti a fost achitat. Ioana Morar isi face doctoratul cu avocatul Gheorghita Mateut.

 

Ioana Morar l-a arestat preventiv pe primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu. De altfel, tot acelasi magistrat i-a condamnat pe Andrei Hosu si Bogdan Baciu la 109 ani de inchisoare, desi pe fondul cauzei unul dintre cei doi suspecti a fost achitat. Ioana Morar isi face doctoratul cu avocatul Gheorghita Mateut.

Rareş Pop, fostul şef al ISCTR, este una dintre victimele colaterale ale anchetei DNA. El este acuzat de luare de mită, deşi persoana care a luat mita, Andreea Mureşan, este doar martor. Persoana care a fructificat efectul aşa zisei şpăgi, deputatul Elena Uioreanu, fosta nevastă a lui Horea Uioreanu, nu este nici măcar parte în cadrul dosarului. Cei doi denunţători, Cristian Măhălean, fost director al Fany, şi Ştefan Cadar, patronul companiei, spun că banii provin din locuri diferite. Procurorului DNA Cluj, Anemaria Ruxandra Cireap, subordonata Elenei Botezan, pare să nu îi pese de aceste neconcordanţe. Luarea de mită. Una dintre infracţiunile care au dus cazul lui Rareş Pop pe masa DNA este mai mult decât şubredă.

 

Gazeta de Cluj a intrat în exclusivitate în posesia unei mărturii a unui inspector al ISCTR Alba. Pentru a ne proteja sursa judiciară din interiorul DNA care ne-a pus la dispoziţie acest material confidenţial, care nu a fost luat în seama de procurorul DNA care se ocupă de caz, nu o să devoalăm numele persoanei chestionate. Acest inspector a declarat în faţa procurorilor DNA că nu a fost contactat în nici o împrejurare de către Pop Rareş Vasile şi Crişan Claudiu Vasile pentru a nu da amenzi operatorilor de transport.

Inspectorii Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier(ISCTR) s-au mutat la sediul DNA. Mai toţi inspectorii sunt audiaţi de către procurorul DNA Cireap Anamaria Ruxandra. Printre care şi cumnatul şefei DNA, Hilarion Botezan. Două dintre acuzaţiile procurorilor faţă de Rareş Pop, fostul şef al ISCTR, cea de şantaj şi cea de luare de mită se şubrezesc pe zi ce trece. Dacă despre cea de luare de mită v-am relatat într-un articol anterior, despre cea de şantaj au vorbit chiar inspectorii ISCTR în faţa procurorilor DNA. Anchetatorii susţin că Rareş Pop l-ar fi şantajat pe un subordonat de-al său din Alba să fie blânzi cu o şcoală, o instituţie publică care nu avea bani să plătească amenzi care nu se impun numaidecât. Culmea este că, în atribuţiile şefului ISCTR pe regiunea 4, fosta poziţie a lui Rareş Pop, acesta nu avea atribuţii în concedierea subordonaţilor sau sancţionarea acestora. Mai mult, inspectorul respectiv ar fi mărturisit că cel care făcea presiuni asupra sa era şeful ISCTR, Costel Dorin Ştefan.

Ne întrebăm de ce procurorii DNA nu iau în calcul toate probele în acest caz? Oricum, luni la ora 12 se va judeca contestaţia împotriva arestării preventive a lui Rareş Pop. Suntem curioşi dacă judecătorii vor lua în calcul toate probele…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.