De la debutul epidemiei de coronavirus în România, în județul Cluj au fost tratați 385 de pacienți. Conform datelor obținute de la Prefectura Cluj, în județ sunt la ora actuală în spital sunt tratați 213 persoane, au fost vindecați 160 de persoane și 12 au decedat.
Așadar, rata mortalității în județul Cluj este de 3,11%, iar rata vindecărilor de 41,55%. Spre exemplu, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” Cluj – Napoca au fost internați 87 de pacienți, dintre care 65 au fost vindecați și a fost înregistrat un singur deces. Asta înseamnă că rata de vindecare de la Spitalul de Pneumoftiziologie este de 78,7% și o rată de mortalitate de doar 1,1%.
La nivel național, dintr-un total de 12.240 de pacienți, au fost vindecați 4.017, ceea ce înseamnă că rata de vindecare în cazul COVID este de 32,8% și rata de mortalitate de 5,6%.
Astfel că, rata de vindecare a pacienților COVID-19 din județul Cluj este mult peste media națională!
În spitalele din județul Cluj sunt 160 de persoane vindecate (110 din județul Cluj si 50 din alte județe) si 12 persoane decedate (7 din județul Cluj si 5 din alte județe).
În acest moment, în spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean, sunt internate 175 de persoane, după cum urmează.
- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase – 117
- Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” Cluj – Napoca – 32
- Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca – 26
De menționat că Spitalul Clinic Județean de Urgentă Cluj unde sunt internați în acest moment 38 de pacienți este singurul spital dintre cele menționate care are finanțare națională, restul spitalelor sunt finanțate de către Consiliul Județean Cluj.
Alin Tișe, președintele CJ Cluj: ”Cred că acest rezultat se datorează suportului financiar, dar si unui bun management”
”Succesul pe care il inregistreaza sistemul de sanatate din Cluj este previzibil. Consiliul judetean Cluj a investit in ultimii ani peste 32 milioane de euro in unitatile medicale din subordine.
Mai mult de atat, in aceast moment de criza, am fost si suntem un suport real pentru spitalele care se afla in prima linie de lupta cu noul coronavirus.
Chiar in sedinta de astazi a Consiliului judetean a fost alocata suma de 3.1 milioane lei tot pentru sistemul medical clujean.
Cred ca acest rezultat se datoreaza acestui suport financiar dar si unui bun management”, a declarat pentru Gazeta de Cluj, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
No, ffooarte bine. Deci se poate sa avem eficienta in cheltuirea banului „boului de contribuabil”. Ba chiar suntem pe locuri fruntase IN LUME la „lupta cu agentul toxic”. Felicitari domnule Tise si Dvs, pentru alocari de fonduri si mai ales pt faptul ca ii lasi pe profesionisti sa-si faca treaba. No, cand se gata „lupta” cu Uciga-l Toaca, nu detasezi matale, prin rotatie, toate conducerile spitalelor de top din subordine, la Drumuri Judetene??? Ca numa’ asa vom avea drumuri in judet de care sa ne bucuram in viata asta. Cei care scapam de razboi…
PS Ii rog pe medici sa nu se supere pe mine, ca numa-n ei ne este speranta, toata