Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a organizat vineri, 24 martie 2023, cea de-a doua ediție a prestigioasei sale conferințe internaționale de aviație Aviation-Event CLJ, desfășurată pentru prima dată în primăvara anului 2022, în colaborare cu Aviation-Event Conference.

Evenimentul a reunit profesionişti din domeniul aviaţiei civile de la nivel internaţional, reprezentanţi ai autorităţilor naţionale relevante şi directori de companii aeriene şi aeroporturi din Europa şi din România. Conferința a vizat subiecte de interes privind starea redresării în contextul post-pandemie, planurile de reziliență a aviației europene, impactul și strategiile de atenuare a efectelor crizelor de combustibil și energie, până la provocările dezvoltării durabile a aviației din Europa Centrală și de Est.


La Conferința internațională Aviotion-Event CLJ a luat cuvântul și președintele PSD Turda, Răzvan Ciortea, care a lăudat modul în care Aeroportul Internațional Cluj a reușit să se dezvolte în ultimii ani, sub conducerea lui David Ciceo.

„Sunt mândru și fericit că mă aflu astăzi, împreună cu dumneavoastră, la această conferință internațională de mare anvergură, organizată la Cluj, în inima Transilvaniei. Aeroportul Internațional Cluj a devenit un important motor economic al regiunii facilitând dezvoltarea comerțului, atragerea investitorilor străine în regiune și asigurând un impact economic direct și indirect prin intermediul locurilor de muncă create în domeniul aeroportuar și domeniile conexe acestuia”, a declarat Răzvan Ciortea.

Totodată, subprefectul Clujului a mai afirmat că dezvoltarea aeroportului înseamnă, totodată, dezvoltarea regiunii pe care acesta o deservește și din acest motiv viziunea strategică, pe termen lung, pentru dezvoltarea infrastructurii și facilităților existente s-a dovedit a fi un succes pentru Aeroportul Internațional Cluj.

Răzvan Ciortea: Vreau să felicit întreaga echipa managerială a Aeroportului Internațional Cluj

„Abordarea dinamică a conducerii acestuia față de modernizarea și dezvoltarea infrastructurii aeroportuare în ultimii 25 de ani, a condus la atingerea unui prag istoric de 2,9. milioane de pasageri în 2019, iar pentru anul 2023 se estimează noi recorduri de pasageri, fapt care nu poate decât să ne bucure și să asigure în continuare aeroportului recunoașterea națională și internațională drept model de bune practici și un aeroport de referință în Europa de Sud-Est. Vreau să felicit întreaga echipa managerială a Aeroportului Internațional Cluj, condusă de domnul Director David Ciceo, care demonstrează continuu, de peste 20 de ani, că imposibilul devine posibil, în ceea ce privește realizările și eforturile constante pentru dezvoltarea și modernizarea aeroportului, prin implementarea multor proiecte și investiții de succes, benefice pentru întreaga comunitate clujeană dar și pentru pasagerii din aria de acoperire”, a spus președintele PSD Turda.

În încheierea mesajului său, Răzvan Ciortea a precizat că această conferință va fi un real succes pentru Cluj și pentru România.

„Am convingerea că evenimentul care reunește astăzi, aici, profesioniști ai aviației civile de la nivel internațional, reprezentanți ai autorităților naționale relevante și directori de companii aeriene și aeroporturi din Europa și România, va fi de un real succes pentru Cluj, pentru întreaga regiune și implicit, pentru România. Știu că aici la Cluj se poate și vom oferi tot sprijinul la nivelul Ministerului și al Guvernului, pentru implementarea numeroaselor proiecte aflate deja în derulare, proiecte care răspund nevoilor pasagerilor aeroportului clujean”, a conchis Răzvan Ciortea.

Citește și: Exclusiv. Cine îi ia locul bătăușei Ciubăncan în Consiliul Local din Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.