Home Știri Refugiat tunisian: 30 de crime în 4 luni

Refugiat tunisian: 30 de crime în 4 luni

310
Bărbat închis după gratii

“Refugiatul” tunisian Amine J., în vârstă de 20 de ani, a reușit să comită în 4 luni 30 de fapte diverse, printre care: furturi, tâlhării, agresiuni cu vătămări corporale, atacuri cu cuțitul, tentative de viol, atacuri asupra polițiștilor, consum și trafic de droguri.

Acesta a ajuns în Germania în luna aprilie a anului 2019, “umilului și neajutoratului refugiat musulman” fiindu-i respinsă solicitarea de azil.

Tânărul este prins de mai multe ori de poliție, însă de fiecare dată ajunge să fie eliberat. Ieri a început un nou proces al acestuia, însă pârâtul decide să păstreze tăcerea în fața instanțelor din Dresda, Germania.

Pentru acesta vorbesc însă, martori și victime ce încă trăiesc traume în urma celor trăite. “L-ați descrie pe tunisian drept un bărbat extrovertit, răbdător, însă căruia îi place să scoată cuțitul”, scrie presa străină. Printre victime plutește teama- acestea se tem de agresiuni și de eventuale viitoare răzbunări ale infractorului de 20 de ani.

Aflat în arest după 4 luni de ședere în Germania

Amine J. este considerat un tânăr periculos inclusiv de către oficialii justiției. Aceștia îi scot cătușele doar în situații speciale. După 4 luni de ședere în Germania, acuzatul este arestat pentru cele 30 de crime comise în această perioadă. Judecarea faptelor sale a început încă de la sfârșitul lunii ianuarie.

Amine J. este un tip zvelt, cu trăsături faciale armonioase. Tricou negru, pantaloni verzi cu print militar, tunsoare la modă- “pare un student pe lângă avocatul său, Alexander Hubner”, scrie presa străină.

Amine J. și-a încercat “norocul” și în alte țări

Tâlhării, vătămări corporale grave, insulte, amenințări, furturi- sunt doar câteva fapte din registrul păcatelor nord-africanului. Acesta și-ar fi încercat norocul și în Italia și Franța, însă după câteva “eșecuri”, amicii l-ar fi sfătuit să meargă în Germania. “Cel puțin acolo vei avea un acoperiș deasupra capului din partea statului”, ar fi zis ei. Și au avut dreptate: acum are deasupra capului acoperișul unei celule de închisoare.

Audierea victimelor a început marți

Conform autorităților din Dresda, marți, judecătoarea Susanne Burbach-Wieth a audiat mai mult de 12 martori, printre care: polițiști, inspectori de bilete, angajați ai bordelurilor, victime ale jafurilor, inclusiv paznici de securitate ai azilului din Dresda.

Deși fiecare martor are propria experiență în ceea ce îl privește pe Amine J., toți au un lucru în comun: îl descriu pe Amine J. ca fiind “un om periculos, rece din punct de vedere emoțional și la care trebuie să fii atent.”

Solicitantul de azil ar fi lucrat la negru la compania de transport public, lucru de care autoritățile ar fi fost conștiente. Poliția l-a arestat pe acesta după câteva crime, însă, conform presei străine, i-au oferit libertate. După aceste evenimente, tânărul de 20 de ani a prins curaj, acesta i-a explicat clar uneia dintre victimele ce dorea să îl raporteze, că “poliția nu va face nimic”, zâmbindu-i cu încredere.

În instanță, victimele și martorii mărturisesc că erau șocați de nepăsarea acuzatului: “nu îi păsa de faptele sale.” Conform mărturiilor, unele victime au părăsit Germania și nu mai vor să se întoarcă de teama celor petrecute, altele se tem să iasă din casă și se confruntă cu probleme psihologice.

Martorul și avocatul apărării susțin că, “cel puțin parțial”, faptele sunt inventate

Avocatul lui Amine J. vorbește în mod deliberat despre faptele acuzatului și susține în cadrul audierii victimei “celei mai grave acuzații”, că aceasta a inventat cel puțin parțial cele întâmplate.

Martorul apărării, un tânăr de 19 ani din Tunisia, deși mutat relativ recent în Germania, este deja în închisoare pentru diferite infracțiuni. El susține în instanță că, în privința unor acuzații aduse la adresa lui Amine J., “poate jura că (acuzatul) nu a făcut așa ceva.” 

Conform presei străine, “există suspiciuni în privința unor declarații false în instanță.” Judecătoarea dosarului acuzatului ar fi exprimat indirect această suspiciune, deși într-un context diferit.

Având în vedere lunga sa listă de păcate, se pune o întrebare: nu ar fi trebuit ca autoritățile să îl fi oprit pe Amine J. mult mai devreme?

Ce este clar este că acesta trebuie să părăsească Germania. Cererea sa către azil a fost de mult timp respinsă, însă luând în considerare procesul de judecată al acuzatului, procurorul public a solicitat autorităților de imigrare să amâne expulzarea tânărului până la finalul procesului.

sursă- https://m.focus.de/politik/gerichte-in-deutschland/junger-intensivtaeter-vor-gericht-30-straftaten-in-vier-monaten-warum-wurde-der-tunesier-amine-j-nicht-frueher-gestoppt_id_11681462.html

Sabina Popescu

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here