Oficialii Universitatii Babes-Bolyai(UBB) i-au ajustat pentru inca o data imaginea primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Primarul a aruncat cuvantul „universitar” in cadrul unui text postat pe pagina de Facebook si a crezut ca e suficient incat sa se laude cu pozele cu primarul dintr-un orasel bavarez, Regensburg. El a uitat sa mentioneze ca de fapt primarul Hans Schaidinger a venit in Cluj-Napoca datorita relatiilor prorectorului UBB, Rudolf Graf.  Mai mult, prorectorul chiar a predat timp de 6 luni la Universitatea din Regensburg, cu care a derulat un proiect pe fonduri europene. Deci Rudolf Graf este adevaratul intermediar al intalalnirii dintre Emil Boc si primarul din Regensburg, Hans Schaidinger. In schimb, Boc nu mentioneaza niciunde de facilizarea intalnirii pe baza relatiilor prorectorului universitatii.

UPDTE: Rectorul Universitatii Babes-Bolyai, Ioan Aurel Pop, a postat si el imagini de la o conferinta sustinuta de primarul din Regensburg(foto jos, al doilea din dreapta), de aceasta data alaturi de prorectorul Rudolf Graf(foto stanga).

„Primarul general al orașului Regensburg, Hans Schaidinger, a susținut vineri, 25 octombrie 2013, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, prelegerea cu titlul ,,Clustere, rețele și cooperări transnaționale ca motor al dezvoltării economice – exemplul Regensburg”, iar a doua zi a fost oaspetele universității noastre. Vizita domniei sale ne onorează și are rolul de a întări relațiile de colaborare dintre Cluj-Napoca și Regensburg”, arata Ioan Aurel Pop pe pagina sa personala de Facebook.

ioan aurel pop rudolf graf primar regensburg

Boc greseste cuvintele

 

„Cei care vizitează Clujul pentru prima dată se conving în scurt timp de dimenisunea europeană a orașului nostru și revin cu siguranță.

Astăzi am pus bazele unui parteneriat care am încredere că se va dezvolta, prin colaborări pe plan economic, universitar, științific sau cultural, spre beneficiul comunităților noastre, a cetățenilor din Cluj-Napoca și Regensburg.

În cadrul întâlnirilor cu Dl. Hans Schaidinger, primarul orașului german, am descoperit o paletă largă de similarități între orașele noastre și posibilități de a învăța din experiența și expertiza celuilalt. Regensburg a dezvoltat deja o strategie legată de clustere, rețele și cooperări transnaționale, proiecte similare celor pe care le analizăm împreună cu Clusterul IT (Cluj Cluj Innovation City), au fost oraș candidat la tiltul(n.r. corect este titlul) de Capitală Culturală Europeană iar mediul lor universitar se bucură de recunoaștere internațională”, arata Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

 

Incheierea

„Universitatea Babeș-Bolyai vă invită să luați parte la conferința de presă ocazionată de închiderea proiectului de burse doctorale POSDRU/107/1.5/S/76841 cu titlul „Studii doctorale moderne: internaționalizare și interdisciplinaritate”.

Evenimentul are loc luni, 28 octombrie 2013, cu începere de la ora 14.00 în Sala Club a Universității Babeș-Bolyai, str. Emanuel de Martonne nr. 1. La conferinţa de presă va participa coordonatorul proiectului, Prof. univ. dr. Rudolf Gräf, prorectorul responsabil cu linia germană şi cooperarea cu mediul cultural german, joint degree şi edituri.

Universitatea “Babeş-Bolyai” prin Departamentul de Cercetare și Management de Programe a implementat începând cu data de 02 decembrie 2010 proiectul cu titlul “Studii doctorale moderne: internaționalizare și interdisciplinaritate” (cod proiect POSDRU/107/1.5/S/76841), cu o durată de 36 de luni. Valoarea aprobată a asistenţei financiare nerambursabile a fost de 20.580.000 lei din Fondul Social European şi din alocări de la bugetul de stat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul a fost implementat de către Universitatea Babeş-Bolyai în parteneriat cu:

Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași, România

Universitatea din Viena, Austria

Universitatea din Regensburg, Germania

Proiectul face parte din eforturilor continue ale Universităţii Babeş-Bolyai de a se adapta şi transforma în vederea integrării reformelor prevăzute în Agenda de modernizare a universităţilor din Uniunea Europeană prin asumarea standardelor de calitate şi competitivitate necesare unui proces de învăţământ și cercetare modern, atractiv şi deschis spre interdisciplinaritate şi internaţionalizare.

Rezultatul concret principal al proiectului este sprijinul financiar nemijlocit acordat de către Universitatea Babeş-Bolyai pentru un număr total de 194 studenți doctoranzi în domenii prioritare ale Strategiei Naţionale pentru Cercetare Dezvoltare și Inovare 2007-2013 (tehnologiile societăţii informaţionale, energie, mediu, bio-tehnologii, materiale, produse şi procese inovative şi cercetări socio-economice şi umaniste).

În cadrul proiectului, pe durata celor trei ani de implementare, au fost susținute studiile doctorale a  194 de persoane înmatriculate în anul 2010 la Universitatea Babeș-Bolyai. Doctoranzii au beneficiat de burse în cuantum lunar de 1850 lei pe durata studiilor în România. În plus, bursierii au avut ocazia efectuării unor stagii de cercetare în state membre ale UE (altele decât România) pe o durată cuprinsă între 3 și 6 luni, timp în care bursa lunară a fost de 4200 lei. De asemenea, doctoranzii au putut participa, cu finanțare din proiect, la conferințe de prestigiu organizate în afara țării pentru prezentarea în mediul profesional specific a rezultatelor cercetărilor proprii. Valorificarea cercetării s-a făcut, în special, prin lucrări științifice publicate indexate în baze de date internaționale.

Instituţiile partenere în proiect din afara țării au asigurat, prin expertiza proprie, organizarea și găzduirea în condiții optime a studenților doctoranzi care au decis să își desfășoare stagiul de cercetare la una dintre acestea. Valoarea adaugată a parteneriatului a fost dată de expertiza resursei umane implicate în derularea activităților proiectului cât şi de infrastructura de cercetare pusă la dispoziția studenților doctoranzi pe durata stagiilor de cercetare, doctoranzii din grupul țintă al proiectului putând astfel aborda cercetări de vârf în aproape toate domeniile ştiinţei.

Proiectul, prin obiectivele, activităţile şi rezultatele atinse, plasează Universitatea Babeş-Bolyai în rândul universităţilor europene în ceea ce priveşte oportunităţile de dezvoltare a carierei de cercetare pentru specialişti în domenii prioritare de cercetare la nivel european şi naţional şi, totodată, deschide noi frontiere de cunoaştere pentru departamentele, laboratoarele şi institutele de cercetare proprii.

 

Casetă tehnică rezultate atinse

•           194 de doctoranzi sprijiniţi

•           peste 500 de lucrări ştiinţifice prezentate

•           peste 500 de lucrări ştiinţifice publicate

•           peste 180 Rapoarte de stagiu de cercetare

•           peste 180  Stagii de cercetare

•           peste 600 mobilităţi pentru perfecţionarea doctoranzilor (programe de formare, conferinţe, seminarii internaţionale)

•           22 module de training pentru competenţe generale organizate”,  se arata in comunicatul celor de la UBB remis ziarului Gazeta de Cluj.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.