Deputatul ALDE Remus Borza a declarat luni, la Parlament, ca pentru un salariu lunar de aproximativ 1.000 euro vor intra in corpul demnitarilor „doar mediocrii si hotii”, in conditiile in care un parlamentar nu poate sa traiasca cu un asemenea venit si sa vina la serviciu „in blugi, barbos sau slinos”, relateaza News.ro.

„In orice sistem de drept, in orice natiune care se pretinde a fi civilizata, in ierarhizare, ma refer la sistemul public, unde avem in jur de 1,2 milioane de salariati din cei 4,8 milioane de salariati, la varful piramidei se gaseste salarizarea demnitarilor. Demnitarii sunt cei care angajeaza Romania in relatiile cu alte state, cei care administreaza PIB-ul Romaniei, cei care angajeaza cheltuieli. Daca vi se pare in regula ca un ministru sa fie mai prost retribuit decat un sef de serviciu sau un parlamentar decat sefa de la administrativ sau de la financiar-contabilitate, atunci inseamna ca gresesc eu”, a precizat deputatul.

El a mai spus ca un demnitar nu poate sa traiasca cu un salariu lunar de 1.000 euro.

„Trebuie sa intelegeti ca un demnitar nu poate sa traiasca dintr-o mie de euro. Cand am folosit expresia nimeni, evident nu m-am raportat la tot poporul roman. La o mie de euro nu vor veni niste buni profesionisti sau niste oameni de moralitate sa lucreze. Trebuie sa acceptam, daca vrem sa avem pretentia ca traim intr-o democratie, intr-un stat de drept si intr-o economie de piata, sa ne onoram cum se cuvine corpul demnitarilor”, a completat Borza.

El a tinut sa precizeze ca „nu traieste din 5.000 lei”.

Deputatul ALDE Remus Borza a declarat ca la nivelul acesta redus de salarizare vor intra in corpul demnitarilor „doar mediocrii si hotii”.

„Dar sunt oameni de buna credinta in Parlamentul tarii, iar daca aveti consideratie fata de institutia fundamentala a unei natiuni, trebuie sa terminati cu populismele. Nici eu nu va intreb cate mii de euro castigati la televiziunile private. Fiecare poate sa castige dupa munca si rasplata si puteti castiga cat doriti, dar nu cred ca trebuie sa dam dovada de atata ipocrizie, sa facem atat de mari discutii… Ce vreti sa facem? Sigur, impuscam toti parlamentarii tarii sau ii trimitem acasa si acceptam sa fim condusi de alte institutii de presa sau de trusturile de presa”, a adaugat deputatul ALDE.

„Trebuie sa acceptati ca, la nivelul asta redus de salarizare, vor intra in sistemul public, in corpul demnitarilor, doar mediocrii sau hotii. Un om de calitate, de valoare, care-si asuma decizia, care-si asuma decizia statului – corpul demnitarilor sunt cei care gestioneaza marile reforme – daca doriti sa avem un sistem de sanatate corect in care sa nu se moara cu zile, daca doriti sa avem mai mult de 4-5 sute de kilometri de autostrada, daca doriti sa avem un sistem de educatie eficient, daca doriti sa avem o administratie corecta, trebuie sa acceptam ca acei mai putin de o mie de demnitari sa fie corect retribuiti”, a subliniat deputatul.

El a mai declarat ca „un demnitar nu poate sa vina ca niste colegi de la un anumit partid in blugi, barbosi, slinosi si sa spuna: eu sunt alesul neamului”.

„Daca nu intelegem sa ne onoram demnitarii, nici altii in afara nu ne vor onora pe noi, ca popor”, a conchis Remus Borza potrivit Hotnews.

2 COMENTARII

  1. Cam are dreptate sincer. Dincolo de reactie fireasca: „da-i in p**a de hoti, sa traiasca si ei cu 1000 de lei pe luna!!!” trebuie sa te gandesti, tu personal, ca un om capabil, corect cinstit si onest: te-ai duce pe 4500 de lei sa lucrezi cu pe raspundere foarte mare, inconjurat de hoti si corupti, in conditiile in care toata tara oricum te va face hot si corupt si daca e clar ca nu toti sunt, tara aia pt. care lucrezi (vorbesc de cei onesti si capabili aici). Sau te poti duce altundeva unde sa lucrezi pe 3-4000euro – sau poate chiar mai mult, unde sa nu te injure nimeni, sa traiesti si sa lucrezi intr-un mediu relativ normal, fara presiunea unei tari intregi pe cap si fara sa te injure nimeni zilnic si sa te faca hot si corupt. Tu ce ai alege, tu te simti stimulat? Eu as alege clar varianta 2.

    Ca sa atragi si sa pastrezi „oameni de valoare” trebuie sa ii si platesti. E simplu.

    Evident ca vor fi si corupti, dar cu siguranta nr. lor din cei existenti va scadea, probabil unii din ei nu vor mai dori sa isi asume riscul pt. ca vor fi mai linistiti si practic vor putea trai cum vor dori, fara sa riste sa mearga la inchisoare (big plus in opinia mea). Si in al doilea rand vor fi atrasi noi oameni competenti care isi doresc sa faca ceva pt. tara lor, nemaifiind nevoiti acum sa isi sacrifice asa mult din prosperitatea personala pentru a face asta. Sa fim seriosi, oricat de nobil ar suna, real vorbind nu multi sunt dispusi sa faca asta. Si nu cred ca e cazul sa ne bazam pe exceptii…

    Vor ramane bineinteles corupti, dar per total pare un deal prost? Cati demnitari de nivel inalt sunt, chiar ar costa asa de mult raportat la nivelul intregii tari? Raportat la termenul lung? Nu cred.

LĂSAȚI UN MESAJ

V─â rug─âm s─â introduce╚Ťi comentariul dvs.!
Introduce╚Ťi aici numele dvs.