„M-am uitat pe această cererede revocare şi vă mărturisesc că nu am găsit nici măcar un singur articol din Constituţie care să justifice revocarea”, a declarat Renate Weber înainte de a fi demisă.  Renate Weber a fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului, după ce majoritatea parlamentară a votat adoptarea proiectului de hotărâre care o viza pe aceasta.

Demiterea Avocatului Poporului a dus la schimburi de replici foarte dure între Putere şi Opoziţie, dar şi între reprezentanţii Coaliţiei şi Renate Weber.

Renate Weber a fost demisă după ce 247 de aleşi au votat pentru demiterea acesteia.

Renate Weber a cerut iniţial ca dezbaterea de revocare să fie în altă zi, din moment ce a primit cererea de revocare în jurul orei 10, iar şedinţa era 11.

Renate Weber i-a întrebat ironic pe cei prezenţi dacă interesează pe cineva apărarea sa. „Primul reproş e că nu am transmis Parlamentului şi Guvernului un raport special despre problemele de sistem constatate în urma crimei de la Caracal. Dacă mi-aţi fi oferit posibilitatea să xerocopiez multitudinea acţiunilor noastre aţi fi văzut că Avocatul Poporului a încercat în multiple planuri să facem lumină şi să arătăm probleme de sistem. Faptul că nu am făcut un raport special, nu e o încălcare a legii. Noi nu avem de ce să facem rapoarte tematice speciale. Din 1997 până azi niciodată parlamentul nu a cerut Av Poporului să facă un raprot special”, a declarat Renate Weber.  La al doilea reproş, referitor la neimplicarea în problemele de abuzuri ale minorilor, Weber a atras atenţia că sunt şi greşeli în document.

„Dacă vreţi să fiţi maliţioasă şi să ne sancţionaţi pentru greşeli gramaticale, nu face obiectul cererii de revocare”, a fost replica preşedintei de şedinţă, Iuliana Scântei. 

Sursa: adev.ro/qushon

Citește și: Este de așteptat o reacție din partea Comisiei Europene privind desființarea SIIJ. Stelian Ion

5 COMENTARII

  1. Pe zi ce trece se prefigureaza concluzia că trăim într-o țară în care lasii, trădătorii și nevertebratele sunt majoritari si sunt din ce in ce mai puțini oameni asumati. ”Liderii noștrii” dispar în păpușoi la cea mai mică pală de vânt! Ăștia sunt cei care „ne reprezinta” fără ca nimeni să le fi dat mandat de reprezentare prin vot. Țară e pustiită, oamenii pleacă în pribegie sa isi caute de muncă și ne conduc romanii neaoși Johanis, Helvig, Kovesi, Orban, Cuțu, iar, acum se întrevede ca Avocat al Poporului Român binecunoscutul iredentist neaoș Fabian Gyula sustinut pe blat politic de UDMR, acuma nu ca Weber s-ar fi silabisit in română. Ce mai. neaoși noștri „budos olah” din Cluj care ne conduc, indiferent daca din PNL, PSD, si chiar AUR nu au nici un comentariu pe aceasta tema deși toți jurnaliștii ”Mitici” de București o fac. Nici presa din Cluj nu are preocupare pe acest subiect. De ce ar face-o? Când pentru nici un clujean nu comentează ca toate bisericile monumentele si statuiile ungurești din Cluj sunt refăcute pe banii ministerului culturii și pe fonduri europene, iar, monumentele, casele memoriale Eminescu, Creanga, Enescu se prăbușesc. Vechile monumente, biserici si statui romanesti din Cluj se distrug sfarmandu-se, dar., in centru la Sf. Mihail si Matei Corvin reabiliteaza si înconjoară piata cu panglica rosu, alb, verde Kesz din Ungaria cu fonduri europene pt români! Cat de ”orb” si fara istorie sa fi, sa te faci ca nu observi si sa taci când practic ne flegmeaza in centrul fetei tale. Iar, acum recompensa Avocatul Poporului Român, iredentistul pui de dac Fabian Gyula. Dar, cei care ne reprezinta si chiar si presa ”cu butoate” tac la comanda si fac ca Guiță în păpușoi!

  2. PNL a cedat, nu a negociat, iar, PSD si AUR vor admite numirea ca avocat al poporului pe coadă de topor, NEAOS procuror iredentist Fabian Gyula? sI DVS. ati scis deja destule despre el. Singurul merit juridic faptul că e agent secret al ungurilor venit din Odorheiul Secuiesc si dupa ce a fost deconspirat si anchetat de CSM, ”a dat-o la pace” cu ”budos olahii” si a executat la comanda pe oricine i s-a ceut. Pardon, mai are un merit: a pupat poala si la fostul procuror general Augustin Lazăr, cel care a omorât dosarele penale ale lui Johanis. În concret, i-a dat doctoratul fiicei lui Lazar care în cativa ani de la intrarea în procuratura a devenit direct procuror de Curte de Apel, iar, ca rasplata Lazar l-a detașat apoi pt aprox 1 an la Parchetul ICCJ si apoi pt 2-3 ani prim procuror adjunct la Parchetul CA CLUJ. Ultimele bonificatii ca sa ajunga la nivel maxim de salarizare sa poata apoi sa se pensioneze la 45 ani cu pensie specială mai mare decât salariul. Romanii sunt cretini? Pana cand mai accepta sa fie umiliți?

  3. P.S. Acelasi neaos procuror iredentist Fabian Gyula, acum in carti pentru numire in functia de Avocat al Poporului Roman a fost si coleg de an cu eminentul Emil Boc, Laura Codruta KOvesi si Andrea Chis. Un an de pomina, atat de multi ”mari” juristi, corifei ai echitatii si dreptatii? Pai cum se face cu desfiintarea pensiilor speciale de catre Avocatul Poporului, berneficiarul unei pensii speciale? Cum se face cu Autonomia Tinutului Secuiesc provavaduita de mult timp public de Fabian Gyula din Odorheiul Secuiesc? Cum se face cu cumulul pensiei si salariului la stat, cand secuiul propus ca Avocat al Poporului este deja beneficiarul unei pensii speciale si se doreste sa devina prin cumul pensie-salar, beneficiarul unui salar nesimtit de la bugetul de stat. Mai mult din articolul continand interviul lui Moisin rezulta ca se doreste consolidarea pozitiei sale prin asimilarea functiei Avocatului Poporului la functia de JUdecator CCR ! SA nu uitam ca acelasi procuror a facut afaceri dubioase si cumparat, dar nu si-a putut intabula teren de la una dintre partile in dosar si pentru ca nu l-a putut intabula a trimis in judecata partea adversa care a vazut asta. Treziti-ma din delir!

  4. @-Szekely Monostor :- Le-ați dat lovitura de grație guvizilor din PNL& company pentru tâmpeniile și matrapazlâcurile care le fac din cauza analfabetismului de care dau dovadă. Huooooooooooo PNL-epre !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here