Muhammad Iqbal Rahi, reprezentantul Asociației Culturale a Pakistanului în România, a fost expulzat, fiind acuzat de radicalizare religioasă. 

SRI informează că Muhammad Iqbal Rahi, reprezentantul Asociației Culturale a Pakistanului, a fost declarat indezirabil pe o perioadă de 10 ani. Muhammad Iqbal Rahi, aflat în România în calitate de beneficiar al dreptului de şedere pe termen lung a intrat în atenția Serviciului în cursul anului 2016, pe fondul unor informaţii potrivit cărora acesta traversa un proces de radicalizare religioasă de factură fundamentalistă, desfăşurând activităţi de propagandă extremist-teroristă în medii ermetice, informează SRI.

Potrivit SRI, Rahi a derulat activități care constituie amenințări la adresa securității naționale. Concret, acesta s-a remarcat prin radicalizare religioasă de factură fundamentalistă şi activităţi de propagandă extremistă în favoarea ideologiei promovate de o entitate teroristă, derulate în medii ermetice ale coreligionarilor şi în mediul virtual, incitând la acţiuni violente.

La propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti care a dispus măsura declarării ca indezirabil a lui Muhammad Iqbal Rahi.
„Declară ca indezirabil pe o perioadă de 10 ani pe pârâtul Muhammad Iqbal Rahi, cetăţean pakistanez, fiul lui Mohammad Ashraf şi Begum, născut la 10.01.1952 în Mandi Bahauddin – Pakistan. Executorie. Cu drept de recurs în 10 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here