Încă o familie îşi caută cu disperare dreptatea după ce a pierdut pe cineva drag în spital. Un bărbat îi acuză pe medicii de gardă de la Spitalul Judeţean din Bacău că i-au lăsat mama să moară şi i au pus un diagnostic greşit. Faringită în loc de infarct. Şi mai dureros este că femeia a lucrat toată viaţa ca asistentă medicală, mai bine de 40 de ani, în acelaşi spital.
”E o moarte absurdă, este o moarte nedreaptă”. Sunt cuvintele de disperare ale unui bărbat care şi a piedut mama şi nu-şi poate explica nici acum de ce. Femeia de 67 de ani ar mai fi trăit, crede el, dacă medicul de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău ar fi interpretat corect starea de rău şi i-ar fi pus un diagnostic corect.
Fiul femeii:”Acuza dureri toracice, dureri în epigastru, dureri de stomac, greață, vărsături și oboseală. A fost dusă cu girofarul și cu cod 32 de urgență”.
Bărbatul îl acuză pe medicul de gardă că a ignorat semnele şi electrocardiograma. I-ar fi pus diagnosticul de faringită, deşi tocmai suferise un infarct.
Fiul femeii: ”Pe un ton zeflemitor i-a spus: doamna, de ce ați venit aici pentru o durere de gât? A fost externată cu diagnosticul de faringită. I s-au administrat antiinflamatoare și antibiotice”.
Medicul acuzat a blocat ancheta făcând cerere de transfer
Patru zile mai târziu, femeia s-a stins acasă. Medicii de la ambulanţă nu au mai putut o salva, suferise un infarct masiv. Fiul îndurerat se încăpăţânează acum să-i facă dreptate. A depus o plângere la Colegiul Medicilor, prin care cere excluderea din profesie a doctorului.
Clara Mihociu, reporter Observator: ”La exact o zi de la momentul în care fiul a depus plângere la Colegiul medicilor din Vaslui, medicul de la Spitalul de Urgență din Bacau a facut solicitare de transfer către Colegiul Medicilor din Bacău. Cum, până acum, transferul nu a fost finalizat, ancheta nu poate sa înceapa la Colegiul medicilor și este practic în așteptare”.
Asistenta a lucrat 42 de ani în secția de pediatrie a aceluiași spital
Conducerea spitalului i-a cerut medicului explicaţii în scris. Asistenta a lucrat 42 de ani în acelaşi spital, dar la secţia pediatrie.
Mirela Romaneț, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Bacău: ”Singurii care pot să se pronunţe pe cazurile de malpraxis sunt Colegiul Medicilor sau un expert medical numit de instanţă în condiţiile în care se ajunge în instanţă”.
Familia asistentei a depus plângere penală împotriva medicului
Medicul nu ar fi la prima abatere, potrivit documentelor pe care familia le-a obţinut de la Colegiul medicilor.
Fiul femeii: ”Are două plângeri active la Spitalul Judetean Bacau din februarie si martie, pentru hărtuire, abuz, comportament abuziv. Are anchete deschise și la spitalul din Husi și din Vaslui.
Fiul femeii e decis să depună plângere penală împotriva medicului.
sursa: observatornews.ro