Victor Negrescu, europarlamentarul social-democrat, a anunțat că rezoluția Parlamentului European privind aderarea României la Schengen, începând cu anul viitor, va fi votată, marți, în plenul reunit la Strasbourg.

Victor Negrescu: Vom vota astăzi, la Strasbourg, rezoluția privind aderarea României la Schengen

El a mai spus că se aşteaptă la un vot covârşitor în favoarea României, grupul extremiştilor fiind singura grupare politică care nu a susţinut rezoluţia şi care caută, aşa cum au făcut-o şi în plen, să blocheze aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen.

„Vom vota astăzi, la Strasbourg, rezoluţia privind susţinerea aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, începând cu anul viitor. Mă bucur că solicitarea mea oficială, susţinută de zeci de eurodeputaţi din mai multe state membre, devine astăzi realitate cu sprijinul grupului social-democrat din Parlamentul European”, a transmis europarlamentarul, pe pagina de Facebook a PSD.

Victor Negrescu afirmă că textul rezoluţiei menţionează clar nevoia luării unei decizii anul acesta, faptul că cele două state îndeplinesc criteriile tehnice de peste 11 ani şi solicită Consiliului să adopte rapid această măsură, care să permită libera circulaţie pentru români şi bulgari. „Prin acest demers, Parlamentul European arată încă o dată, că sprijinul său pentru România este consistent şi constant. Împreună cu colegii mei din Partidul Social Democrat şi PES activists România am militat în permanenţă, în ultimii ani, pentru aderarea României la spaţiul Schengen, iar susţinerea oferită de peste 40.000 de români, în cadrul campaniei RomâniiMerităÎnSchengen, indică faptul că acest obiectiv trebuie îndeplinit cât mai repede cu putinţă”, a mai adăugat europarlamentarul PSD. „Mă aştept la un vot covârşitor în favoarea României peste câteva ore, grupul extremiştilor fiind singura grupare politică care nu a susţinut rezoluţia şi care caută, aşa cum au făcut-o şi în plen, să blocheze aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Ar fi bine ca cei din ţară care se aliază cu astfel de formaţiuni, să explice public de ce vor să-i blocheze pe români”, a conchis Negrescu, scrie Digi24.ro.

Citește și: Emanuel Ungureanu i-a cerut Claudiei Gherman să demisioneze: A mușamalizat moartea a 4 bebeluși

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.