România urmează să acorde Republicii Moldova pentru implementarea mai multor proiecte 100 de milioane de euro, bani nerambursabili, transmite Romanian Global News.

Banii urmează a fi alocați Republicii Moldova, după ce marți președintele român Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind ratificarea celui de-al treilea Protocol adițional dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova, semnat la Chișinău la 10 decembrie 2013.

Baza acestui ajutor reprezintă al treilea Protocol Adițional, la Acordul între ambele Executive privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova.

Domeniile de finanțare deja au fost stabilite iar prima tranșă urmează a fi transferată până la finele acestui an.

În anul 2010, în urma unei întrevederi dintre președintele de atunci României, Traian Băsescu, și președintele de atunci al R. Moldova, Mihai Ghimpu, Bucureștiul a decis să acorde un sprijin financiar în valoare de 100 milioane de euro nerambursabil pentru R. Moldova, derulabil în patru ani. Banii urmau să fie alocaţi în patru tranşe anuale a câte 25 milioane euro.

Citește și:

100 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Pe ce se cheltuieşte următoarea tranşă din grantul acordat fraţilor de peste Prut

Anul trecut România a acordat 20 de milioane de euro pentru construcția și reparația tuturor grădinițelor din Republica Moldova.  Anunțul a fost făcut de către ministrul moldovean al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan, în cadrul unei emisiuni de pe platforma Unimedia. „Au ajuns 9 milioane de euro din cele 100 de milioane. Cu acești banii au fost cumpărate materiale de construcție din zona sinistraților, la Cotul Morii și alte sate care au suferit în urma inundațiilor. După ultima întâlnire cu premierul României Victor Ponta și omologul meu, Liviu Dragnea s-a decis ca să mai fie alocate 20 milioane de euro pentru construcția și reconstrucția grădinițelor din Republica Moldova. Lista a fost transmisă la București și sperăm cât mai curând să beneficiem de aceste mijloace”, a precizat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.