Ioan Rus a anuntat luni într-un comunicat de presa ca intentioneaza sa demisioneze din functia de presedinte al organizatiei PSD Cluj. „Domnul Ioan Rus si-a anuntat decizia de a renunta la calitatea de presedinte al PSD Cluj în cadrul sedintei Biroului Permanent Judetean al PSD Cluj care a avut loc astazi, 17 decembrie 2007, documentul fiind transmis la cabinetul presedintelui PSD, Mircea Geoana, în cursul acestei zile”, se arata în documentul citat. Rus le-a spus colegilor din BPJ Cluj ca va ramâne vicepresedinte PSD pe Regiunea Nord-Vest, „pentru a încerca o mai buna coordonare a activitatii partidului la nivel regional”. Fostul prefect de Cluj, deputatul Vasile Soporan, va îndeplini functia de presedinte interimar pâna la convocarea conferintei pentru alegerea viitorului presedinte al PSD Cluj.</b>

Unul dintre motivele pentru care social-democratul Ioan Rus si-a dat luni demisia de la conducerea organizatiei PSD este legat de rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European din 25 noiembrie. Potrivit liderului filialei municipale PSD Cluj-Napoca, Remus Lapusan, care este si membru în Biroul permanent judetean, la nivelul Clujului organizatia a înregistrat la euroalegeri un procent de 15,2 la suta.

'În orice caz, media pe filialele PSD din Transilvania a fost sub 20 la suta, undeva în jur de 15-16 la suta. Dar eu consider ca aici rezultatele sunt putin relevante din cauza faptului ca s-au mobilizat foarte multi maghiari care au mers la vot si au înfluentat astfel procentajul. Acest lucru nu s-a întâmplat în alte judete', a spus Lapusan. Acesta a explicat ca un alt motiv al demisiei lui Ioan Rus din functia de presedinte al PSD Cluj a fost acela ca doreste sa se concentreze mai mult pe activitatile pe care le desfasoara în calitatea sa de vicepresedinte al PSD la nivel national. 'Vrea sa ramâna vicepresedinte la nivel national si sa dedice mai mult timp acestei activitati. Era greu si una si alta', a mai spus Lapusan. La rândul sau, deputatul PSD de Cluj Vasile Puscas a explicat si el ca Ioan Rus urmeaza sa se concentreze pe atributiile de vicepresedinte responsabil pentru regiunea de Nord-Vest si pe coordonarea campaniilor electorale care vor urma, astfel încât PSD sa obtina procentaje mai bune.

Ioan Rus si-a anuntat luni demisia din functia de presedinte al filialei clujene a PSD. Rus a transmis demisia în scris la Bucuresti la cabinetul presedintelui PSD, Mircea Geoana. Potrivit purtatorului de cuvânt al PSD Cluj, Ancuta Abrudan, Rus a declarat în cadrul sedintei BPJ Cluj ca va continua sa îsi exercite atributiile care îi revin în calitate de vicepresedinte al PSD pentru Regiunea Nord-Vest, pentru a încerca o mai buna coordonare a activitatii partidului la nivel regional. Functia de presedinte interimar la filiala clujeana a social-democratilor va fi detinuta de deputatul Vasile Soporan pâna la alegerile interne pentru un nou lider, ce vor avea loc în ianuarie.

(R.P.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.