Primăria din Cluj-Napoca a reluat din nou licitația pentru ceea ce înseamnă proiectarea și execuția lucrărilor de infrastructură, automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou.

Termenul de 28 octombrie a rămas în picioare pentru depunerea ofertelor din partea firmelor care vor fi interesate să investească în acest proiect. Acest termen rămâne valabil după ce a fost mai întâi suspendată licitația pentru a fi actualizați indicatorii tehnico-economici, raportându-se la noile prețuri ale materialelor de construcții. În urma acestei actualizări, proiectul metroului a devenit mai scump cu 500 de milioane de euro.

Inițial, valoarea achiziției a fost estimată la 6.665.384.306 lei fără TVA (1,360 miliarde eurto) dintre care: – valoarea estimata a lucrărilor de execuție: 6.357.352.586 lei fără TVA; -valoarea estimata a serviciilor de proiectare (inclusiv alte servicii): monitorizare, studii de teren (inclusiv cercetare arheologică preventivă), expertizare tehnică, documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor, verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, proiect tehnic și detalii de execuție, asistență tehnică: 308.031.720 lei fără TVA, în valoarea estimată nefiind cuprinse ”cheltuielile diverse si neprevăzute”.

Doar 300 de milioane de euro finanțare prin PNRR

Actualizarea indicatorilor tehnico-economici a dus costul estimat al proiectului de metrou la 9.064.456.067,00 lei fără TVA din care: – valoarea estimata a lucrărilor de execuție: 8.666.341.418,31 lei fără TVA; -valoarea estimata a serviciilor de proiectare (inclusiv alte servicii): monitorizare, studii de teren (inclusiv cercetare arheologică preventivă), expertizare tehnică, documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor, verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, proiect tehnic și detalii de execuție, asistență tehnică: 398.114.648,69 lei fără TVA.

Proiectul beneficiază de o finanțare prin PNRR de 300 de milioane de euro, astfel că mai trebuie acoperită diferența de peste 1,5 miliarde de euro din alte surse.

Citește și: Americanii se pregătesc să pună mâna pe un zăcământ de 10 miliarde de euro din Budureasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.