Direcția Județean de Statistică a anunțat că salariile din județul Cluj au scăzut ușor, dar rămân cele mai mari din țară după București.

Astfel, câștigul salarial mediu brut în luna august 2022, în Cluj, a fost de 7.623 lei, în scădere cu 24 lei față luna precedentă și mai mare cu 710 lei față de luna august a anului trecut. În ce privește salariul mediu net în luna menționată, acesta a fost de 4.730 lei, mai mic cu 26 lei comparativ cu luna anterioară și cu 467 lei mai mare față aceeași lună a anului trecut. Față de media pe țară, câștigul salarial mediu net din județul Cluj, realizat în luna august 2022, a fost mai mare cu 20,3 %, ceea ce clasează județul Cluj pe locul 2 după București, arată instituția.

Câștigul salarial mediu brut se determină prin raportarea sumelor brute plătite din fondul de salarii, din profitul net și alte fonduri  – cu excepția sumelor compensatorii, a celor plătite retroactiv ca urmare a câștigării în instanță a drepturilor bănești aferente anilor anteriori – la numărul mediu de salariați, scrie actualdecluj.ro.

Citește și: Fostul șef al IPJ Cluj, Mircea Rus, reținut de DNA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.