Cazul elevei de la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj a ajuns în atenția procurorilor, a Ministerului Educației și a Inspectoratului Școlar Județean Cluj, după ce a fost preluat de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD).

Potrivit reprezentanților centrului, îngrijitoarea care a abuzat eleva a fost dată afară abia după patru luni de zile de la incident. În data de 15 octombrie 2018, CEDCD a primit răspuns de la  Ministerul Educaţiei Naţionale cu privire la măsurile disciplinare luate la nivelul Liceului Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca: desfacerea contractului de muncă a supraveghetoarei de noapte care a agresat elevii şi sancţionarea celei de-a doua îngrijitoare de noapte implicată în abuzurile împotriva elevilor cu diminuarea salariului de bază cu 15% pe o perioadă de trei luni. Investigaţiile continuă în dosarul penal în cauză.

În comunicatul de presă citat anterior, CEDCD işi exprimă îngrijorarea cu privire la acţiunile de retaliere împotriva elevilor din liceu ca urmare a dezvăluirii abuzurilor existente în cadrul unităţii de învăţământ.

„În acest moment, eleva supusă agresiunii în luna iunie 2018 se află într-o acută stare de vulnerabilitate, fiind victima unor presiuni concertate din partea reprezentanţilor şcolii pentru a părăsi instituţia de învăţământ. Faţă de această situaţie extrem de gravă vom face toate demersurile legale necesare pentru a ne asigura că integritatea psihică, emoţională şi fizică a elevei sunt protejate”, declară Mădălina Turza, preşedinte CEDCD.

În acest context, CEDCD va monitoriza cu atenţie evoluţia situaţiei în cadrul Liceului Special şi nu va ezita să folosească toate mijloacele legale pentru a împiedica continuarea presiunilor exercitate asupra elevilor şi a familiilor acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here