secretar de stat SUA, Mike Pompeo

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a acuzat Partidul Comunist de ascunderea informațiilor cu privire la coronavirus și a criticat China pentru felul în care aceasta a gestionat informațiile, scrie Mediafax.

Într-un interviu acordat postului de radio Washington Watch, secretarul de stat a repetat acuzaţiile anterioare conform cărora Beijingul întârzie intenţionat să împărtăşească informaţii despre virus cu restul lumii.

Potrivit secretarului de stat american, prin această atitudine, Partidul Comunist a pus în pericol oamenii din întreaga lume.

„Preocuparea mea este că această secretomanie, această dezinformare în care este implicat Partidul Comunist Chinez, face ca întregii lumi să-i fie refuzate informaţii de care este nevoie pentru a putea preveni repetarea unui scenariu asemănător”, a declarat Pompeo.

Conform presei, China a ridicat miercuri restricţiile drastice din provincia Hubei, acolo unde a fost epicentrul epidemiei.

Decizia de ridicare a restricţiilor a venit după ce niciun caz de contaminare locală nu a fost detectat în ultimele zile şi cele 47 de cazuri înregistrate vizează persoane ce au călătorit, după cum au declarat autorităţile chineze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here