Mai multe organizații USR din Moldova îl contestă pe senatorul clujean Mihai Goțiu pentru poziția lui referitoare la Autostrada A 8 Moldova. Potrivit vicepreședintele USR, Iulian Bulai, politicianul clujean trebuie să își asume greșeala și să facă un pas în spate. Grupul parlamentar USR avea decis un vot pentru, iar senatorul clujean Mihai Goțiu a dat îndem de vot de abținere. „A greșit pentru că nu s-a consultat cu colegii din Moldova, a greșit când a prezentat antitetic investițiile în autostrăzi, A8 și interesul pentru mediu. Mihai Goțiu nu trăiește în singura zonă a țării unde nu avem deloc autostrăzi – Moldova, și nu ar trebui să aibă opinii exprimate în Senat care împiedică construirea acestora. Fie piedici în chestiuni de mediu, fie piedici în chestiuni de termene necesare pentru execuția A8 în legea autostrăzii A8. Biodiversitatea este importantă. Libelulele, broaștele, gândacii, nuferii, șoarecii de câmp și păianjenii sunt importanți. Dar nu mai importanți decât OMUL. Iar acest lucru a fost ignorat de colegul Goțiu care prin împiedicarea acestor investiții, izolează în continuare milioane de români din cauza lipsei de infrastructură rutieră în Moldova și îi condamnă la sărăcie. Mihai Goțiu este și membru în Comisia de politici publice a Alianței USRPLUS. Nu am încredere că viitorul nostru și viitorul investițiilor în infrastructura rutieră în țară sunt pe mâini bune prin prezenta lui Goțiu în această comisie”, a afirmat Bulai.


Senatul a adoptat zilele trecute proiectul de lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 105/2020 pentru completarea Legii 291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, Autostrada Unirii.
„Voi solicita în consecință excluderea senatorului Mihai Goțiu din această comisie. În cadrul următorului Comitet Politic al USR, voi solicita acest lucru alături de mai mulți colegi președinți de organizații USR din Moldova. Suntem 5 organizații județene din Moldova care facem această solicitare. Voi aduce la cunoștiință acest lucru și partenerilor noștri de Alianță de la PLUS, în cadrul următoarei ședințe de Birouri Naționale Reunite. Vom îndrepta acest vot când legea va ajunge la Camera Deputaților. (…)Am susținut de la începutul mandatului meu nevoia autostrăzilor în Moldova. Nu voi face niciodată niciun compromis în acest sen”, a mai spus Bulai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here