În anul 2010 PNL Cluj a organizat alegeri pentru conducerea filialei județene, iar de atunci mandatul de patru ani al lui Marius Nicoară a expirat. Conducerea PNL Cluj a fost într-adevăr schimbată de Crin Antonescu, care l-a impus pe Horea Uioreanu în această funcție, iar Nicoară a revenit în funcție doar ca interimar, după arestarea acestuia. Contactat de Gazeta de Cluj, Mihai Seplecan, copreședinte executiv al noului PNL a vorbit despre posibilitatea unui scrutin intern și cei care ar putea să candideze în cadrul acestuia.

 

Legat de posibilitatea organizării alegerilor interne pentru conducerea organizației județene, Mihai Seplecan a subliniat că acestea sunt inutile, dat fiind că actualul președinte, Marius Nicoară, este cea mai bună opțiune pentru partid. ”Da, într-adevăr, conform statutului vechi, tot la patru ani de zile s-ar fi ales o nouă conducere, un nou președinte, și un nou birou. Vreau să amintesc că anul trecut domnului Marius Nicoară i s-a întrerupt mandatul de președinte ilegal, imoral și nestatutar, moment în care trebuiau să se facă alegeri înainte de exprirarea celor patru ani de mandat ai domnului Nicoară, moment în care președintele de atunci Crin Antonescu nu numai că i-a întrerupt pe nedrept domnului Marius Nicoară, ci nici nu s-au mai organizat alegeri pentru funcția de președinte, punându-l în mod nestatutar președinte pe Horea Uioreanu, care era și președintele Consiliului Județean.

Consider că pentru cei 12 ani în care a fost președintele Partidului Național Liberal, membru fondator, cele mai bune rezultate ale PNL Cluj sub tutela domniei sale de președinte, fost președinte de Consiliu Județean, cu foarte multe realizări pentru administrația județeană, un om cu experiență politică, administrativă și un om al echilibrului, este cea mai bună opțiune. De aceea chiar și în momentul când Crin Antonescu, la o întâlnire mai restrânsă în acea perioadă, la care a participat domnul Nicoară, domnul Uioreanu, eu, Crin Antonescu, Eduard Hellvig, fiind întrebat cum văd eu ce ar trebui făcut pentru ca la Cluj să existe o armonie și o unitate, ceea ce nu exista în acel moment, eu am venit cu acea variantă în care eu m-aș fi retras din candidatura pentru președinția PNL, doar cu condiția ca domnul Nicoară să rămână și să-și termine mandatul de președinte al PNL, lucru ce nu s-a întâmplat, dar eu mi l-am dorit din tot sufletul.

Între timp, după problemele avute de domnul Horea Uioreanu, domnul Marius Nicoară a fost repus președinte interimar al PNL Cluj, lucru de altfel bine meritat de către domnia sa. De aceea, nu văd de ce astăzi ar trebui să se facă alegeri în vechiul PNL pentru funcția de președinte și birou. Cred că domnul Marius Nicoară este cel mai îndreptățit prin prestanța și valoarea pe care o are să rămână cel puțin deocamdată, și aici spun deocamdată, până se va face fuziunea cu PDL și va fi din toate punctele de vedere un singur partid, cu un singur președinte și o singură conducere, deoarece domnia sa este un factor de echilibru, cu mare experiență, prestanță și notorietate, iar noi, cei tineri, care suntem alături de el, sunt convins că avem multe de învățat și vom fi sprijiniți în continuare, pe această cale mulțumindu-i pentru faptul că mă sprijină necondiționat și mi-a dat girul pentru a candida la președinția Consiliului Județean.

Noi oricum vom fuziona, fuziunea se va face și nu văd sensul pentru ca acum să mai apară anumite orgolii sau competiții, lupte interne pentru funcții, și mă refer la funcțiile de vicepreședinte sau membru în biroul județean, deoarece în urma fuziunii birourile se vor contopi. Astăzi în PNL, tot datorită domnului Marius Nicoară există liniște, colaborare și stabilitate.”

În eventualitatea în care cei de la București vor forța în toată țara ca în vechiul PNL organizațiile de conducere să fie votate, renunțându-se la cele numite, Mihai Seplecan va avea o discuție cu cei din conducerea partidului, inclusiv cu domnul Nicoară și este ”ferm convins că vom ajunge la un numitor comun. Dacă domnul Marius Nicoară își va exprima în continuare dorința să candideze, atunci eu îl voi sprijini, din respect pentru domnia sa. Nu este vorba despre faptul că un tânăr nu poate să conducă organizația județeană, chiar cea națională fiind condusă de Alina Gheorghiu.”

Marius Nicoară nu mai dorește însă să candideze, opțiune exprimată public de mai multe ori. În legătură cu această perspectivă, liberalul Seplecan spune că dacă președintele va renunța să candideze, el va intra în lupta electorală, ”doar dacă Bucureștiul ne va impune alegeri, doar dacă domnul Marius Nicoară nu mai dorește să candideze. Eu consider totuși că cel mai bine este ca domnul Nicoară să rămână președinte interimar până la fuziunea totală dintre cele două partide la nivel de județ.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.