În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a prezentat analiza intelectualilor publici din România, evidențiind activitatea acestora în dezbaterea de idei și identificând cine îi coordonează.

În anii ’90, un grup de intelectuali, inclusiv Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, au devenit reprezentanții principali ai dezbaterii publice, dar mai târziu s-a aflat că fac parte dintr-o rețea periculoasă care includea informatori ai Securității și agenți străini.

Silviu Brucan, de exemplu, era văzut ca un intelectual care aducea un suflu american în România, însă oamenii nu cunoșteau strategiile americane de recuperare a comuniștilor din vremea lui Gheorghe Gheorghiu Dej. În plus, Ion Spânu a menționat că George Soros a semnat actul de botez al Grupului de Dialog Social împreună cu Silviu Brucan, în momentul în care a sosit în România în decembrie 1989. Acești intelectuali și-au monopolizat spațiul public al ideilor și au devenit vinovați pentru direcția greșită pe care a apucat-o presa, printre altele.

A urmat ședința Grupului de Dialog Social, în luna ianuarie a anului 1990, iar ca mărturie a rămas o imagine de colecție care-l prezintă pe Silviu Brucan ca șef de trib, alături de ucenicii Stelian Tănase, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, Ana Blandiana și toți cei care au apărut în prim plan după Revoluție și care-și luau notițe de la el.

Pe lângă acești intelectuali care au acaparat spațiul public a crescut și presa înregimentabilă. Această grupare de intelectuali este vinovată de direcția greșită pe care a apucat-o atât presa, cât și societatea civilă. Nu a fost de ajuns că membrii au obținut poziții de putere și nenumărate avantaje, au fost atât de lacomi, încât au pus stăpânire pur și simplu pe diverse publicații și pe societatea civilă.

„Vine primul zbor privat în România și îl are ca pasager pe… George Soros! Asta se întâmpla chiar în decembrie 1989. Asistăm la acest moment în care Silviu Brucan, împreună cu George Soros, practic semnează actul de botez al Grupului de Dialog Social”, scrie solidnews.ro.

Citește și: Fostul șef al Spitalului de Urgență Cluj sesizează Curtea Constituțională

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.