Spitalul clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Asociaţia Medicala „Aer pentru Toți”, Societatea Română de Pneumologie, oranizează în cadrul campaniei de conştientizare a fibrozei pulmonare idiopatice, ce are loc anual în luna septembrie, un eveniment ştiinţific „Noutăți Pneumologie – State of Art in Pneumologie 2022″. Campania de conştientizare îşi propune sa atragă atenţia pacienţilor şi întregii populaţii de semnele şi simptomele ce pot sugera un posibil diagnostic de fibroză. 

Boala este subdiagnosticată, iar un diagnostic tardiv împiedică administrarea tratamentului cat mai precoce. Supravieţuirea în absenta tratamentului este mai mică decât în cazul multor cancere. În acest context, în data de 29 septembrie 2022, ora 14:00 la Hotel Napoca, Cluj Napoca, va avea loc o conferință de presă unde vor fi prezenți cei mai cunoscuţi medici la nivel national cu expertiză în domeniu, reprezentanţii asociației „Pacienților cu fibroză pulmonară idiopatică”, cât şi pacienți afectati de această boală.

Citește și: Monstrul care și-a violat fiica de 12 ani rămâne după gratii! Judecătoria Dej a respins cererea de liberare condiționată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.