Consiliul Județean Cluj votează joi un proiect de hotarare privind acordul de principiu în vederea asocierii cu comunele Buza, Căianu, Cămăraşu, Cătina, Frata, Geaca, Mociu, Palatca, Suatu,  pentru  realizarea obiectivului „Centru de Sănătate Multifuncţional în comuna Mociu, judeţul Cluj ”.

”Până în anul 2011, în comuna Mociu a funcţionat un Centru de Sănătate cu personalitate juridică cu două secţii medicale : medicină internă şi pediatrie. Pacienţii beneficiau de servicii medicale de specialitate în regim de internare continuă, consultaţii medicale de specialitate, analize de laborator, ecografii abdominale. Centrul de Sănătate Mociu a deservit un număr de şapte comune (Mociu, Cămăraşu, Geaca, Ţaga, Cătina, Suatu, Palatca, Căianu) cu o populaţie arondată de circa 22.000.

Conform prevederilor H.G.R. 345/2011, privind aprobarea pentru anul 2011 a Raportului comisiei de selecţie a unităţilor sanitare cu paturi care nu pot încheia contracte cu Casele de Asigurări de Sănătate, precum şi a listei acestor unităţi sanitare în anexa nr. 2, poziţia 29, Centrul de Sănătate Mociu a fost inclus pe lista unităţilor sanitare cu paturi care nu pot încheia contracte cu Casele de Asigurări de sănătate, deci practic a fost lăsat fără surse de finanţare.

Consiliul Local al comunei Mociu a solicitat în numeroase rânduri sprijinul Consiliului Judeţean Cluj pentru reorganizarea fostului Centru de Sănătate Mociu în Centru de Sănătate multifuncţional, conform dispoziţiilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 58 din 16 iunie 2011 pentru modificarea art. 5^2 din Ordonanţa Guvernului nr.70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeţean şi local şi a Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1144/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de organizare şi funcţionare a centrelor de sănătate multifuncţionale. De asemenea, Planul de Amenajare a Teritoriului prevede faptul că, la o distanţă de 45 km se impune existenţa unei unităţi spitaliceşti”, se arată în referatul proiectului de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.