STS (Serviciul de Telecomunicații speciale) a atribuit o licitație pentru achiziția de smartphone-uri firmei Dante International SA. Firma este controlată de Iulian Stanciu, fost acționar la SC Asesoft alături de Sebastian Ghiță. Valoarea contractului este de 1.692.900 de lei fără TVA, și are o durată de implementare de 24 de luni. Firma va trebui să livreze Serviciului minimum 3.000 și maximum 30.000 de bucăți de smartphone-uri. Fondurile care acoperă această achiziție provin, conform anunțului de atribuire postat săptămâna aceasta, de la bugetul de stat. 

Compania câștigătoare a acestui contract, SC Dante International SA, a avut legături strânse cu fostul deputat PSD Sebastian Ghiță, iar numele unuia dintre patroni a fost vehiculat chiar într-unul dintre dosarele pe care „unitatea de elită” de la Ploiești a DNA le-a deschis pe numele fostului demnitar. 
Astfel, potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), SC Dante International SA a luat ființă în ianuarie 2002, sub organizarea unei societăți cu răspundere limitată (SRL), înființată de omul de afaceri Dan Teodosescu, În data de 2 martie 2005, structura acționariatului companiei era deja împărțită între Dan Teodosescu și Bogdan Marian Vlad.
În anul 2006, SC Dante International SRL mai primește un asociat, pe nume Radu Cozmin Apostolescu, pentru ca, în 17 februarie 2009, compania să se transforme în societate pe acțiuni (SA). În 23 aprilie 2009, în acționariatul SC Dante International SA este cooptată, ca acționar majoritar, cu 51%, compania SC Asesoft Distribution SRL Ploiești, reprezentată de Iulian Gabriel Stanciu. La acel moment, SC Asesoft Distribution SRL era deținută, în proporții egale, de Sebastian Ghiță și de Iulian Gabriel Stanciu.
În luna noiembrie a anului 2009, președintele Consiliului de Administrație al SC Dante International SA este numit chiar Iulian Gabriel Stanciu, partenerul de afaceri al lui Sebastian Ghiță. În 22 februarie 2011, structura acționariatului Dante International SA era împărțită între Radu Cozmin Apostolescu, Bogdan Marian Vlad, Dan Teodosescu, SC Asesoft Distribution SRL și SC Asesoft Web SRL.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here