covid

Două studii realizate de specialiști danezi și canadieni au fost postate în jurnalul Blood Advances. Potrivit acestora, 95 dintre pacienții în stare gravă cu COVID-19 aveau grupa A sau AB, grupa de sânge 0 fiind cea mai puțin expusă la COVID, infecții și boli.

Studiile sunt încă în derulare, transmite alephnews.ro.

Rezultate în urma studiului

Studiul danez arată că printre 7,422 oameni care au fost confirmați pozitiv de COVID-19, doar 38.4% aveau grupa de sânge 0 – chiar dacă, la o rată de 2.2 milioane oameni care nu s-au testat, această grupă de sânge este prezentă la 41.7%.

În contrast, 44.4% din cei cu grupa de sânge A au fost confirmați pozitivi – grupă de sânge care, în raport cu populația daneză, reprezintă 42.4%.

În celălalt studiu, cercetătorii din Canada au descoperit că 95% pacienții în stare gravă cu Covid-19 aveau grupa A sau AB – în proporție de 84% – necesitau ventilație mecanică, în comparație cu pacienții cu grupa 0 sau B –în proporție de 61%.

Studiul canadian a descoperit și că cei cu grupa A sau AB au stat mai mult la terapie intensivă – în medie 13.5 zile – în comparație cu cei cu grupele 0 sau B – în medie 9 zile.

Ce spun specialiștii

Cu toate acestea, specialiștii susțin că grupa de sânge nu este un motiv de îngrijorare – decât în cazul unei transfuzii sanguine.

În rest, legătura dintre COVID-19 și grupa sanguină nu reprezintă ceva pentru care oamenii să-și facă griji în mod special.

Fiecare om are o anumită grupă de sânge- A, B, AB sau 0. În Statele Unite, cele mai comune sunt 0 și A.

Citește continuarea AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here