Femeile afgane nu mai au voie să joace în filme și în seriale de televiziune. De asemenea, jurnalistele și prezentatoarele TV trebuie să își acopere capul, conform regulilor impuse de guvernul taliban, informează BBC.

Măsurile fac parte dintr-un set de opt reguli pe care talibanii l-au transmis tuturor posturilor de televiziune.

Executivul de la Kabul a interzis difuzarea filmelor considerate ca fiind împotriva principiilor legii islamice, în felul în care aceasta este ea interpretată de talibani.

De asemenea, talibanii au insistat ca filmele străine care „promovează valori culturale străine” să nu mai fie difuzate.

Televiziunea afgană difuzează, în mare parte, seriale străine cu personaje principale feminine.

Un membru al unei organizații care reprezintă jurnaliștii din Afganistan, Hujjatullah Mujaddedi, a spus că demersul talibanilor este neașteptat și că unele dintre reguli nu sunt practice.

Acesta a precizat că dacă aceste reguli noi vor fi implementate, multe dintre posturile de televiziune se vor închide.

De obicei, canalele de televiziune afgane difuzează drame străine în care femeile joacă rolurile principale.

Fetele afgane nu mai au voie la școală

În luna septembrie, talibanii au anunțat că fetele nu mai au voie să meargă la școală. Această decizie a făcut din Afganistan singura țară din lume în care jumătate din populație nu mai are acces la educație.

De asemenea, primarul capitalei Kabul le-a transmis angajatelor municipale să stea acasă, cu excepția cazurilor în care locurile lor de muncă nu pot fi ocupate de bărbați.

Talibanii susțin că restricții impuse femeilor care lucrează și fetelor care studiază sunt „temporare” și sunt aplicate doar pentru a se asigura că toate locurile de muncă și mediile de învățământ sunt „sigure” pentru ele.


sursa: stirileprotv.ro

Citește și: Accident cumplit după ce doi minori au furat mașina părinților: unul dintre copii a murit

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here