Un tânăr de 25 de ani este cercetat de poliţişti pentru că ar fi furat moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur din Capela ”Sfânta Elisabeta” Cotroceni.

Pe lângă moaște, bărbatul a furat și mai multe obiecte de aur din capelă. El a comis jaful pe 30 aprilie, iar astăzi oamenii legii i-au percheziționat casa.

”Astăzi, 11 mai 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale au pus în executare 2 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Ilfov şi Călăraşi, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat”, anunţă, joi, Poliţia Capitalei.

Arhiepiscopia Bucureștilor a reacționat

„În ultima vreme au existat câteva spargeri sau tentative de acest fel în câteva locașuri de cult din Arhiepiscopia Bucureștilor, sustrăgându-se o serie de bunuri.

Întrucât Biserica este un spațiu al rugăciunii, al păcii și al culturii religioase roditoare de morală personală și publică, ea nu poate să nu incrimineze aceste abateri de la norma morală ca infracțiuni grave. Reprezentanții parohiilor în cauză colaborează strâns cu Inspectoratul General al Poliției Române, nădăjduind identificarea grabnică a autorilor acestor infracțiuni și recuperarea bunurilor sustrase.

Detalii privind desfășurarea anchetei nu pot fi oferite deocamdată, tocmai din rațiunea sprijinirii bunei finalizări a acesteia. Arhiepiscopia Bucureștilor este obligată să asigure păstrarea confidențialității tuturor datelor din aceste dosare penale aflate în lucru, având în vedere faptul că, potrivit prevederii articolului 285 alin. 2 C. proc. pen., procedura din cursul urmăririi penale nu este publică”, informează Arhiepiscopia Bucureștilor.

Citește și: EXCLUSIV. Kovesi a participat la prezentarea tezei de doctorat a călugărului Irimiea Arsenie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.