TAKACS GYORGY, taximetristul clujean care și-a înjunghiat fiul și a mers cu cadavrul copilului pe bancheta din spate a mașinii a primit sentința definitivă de la Curtea de Apel Cluj.

”Respinge ca nefondat apelul declarat de către inculpatul TAKACS GYORGY împotriva sentinţei penale nr.170/24.05.2021 a Tribunalului Cluj. În baza art. 72 C.pen. rap. la art. 404 alin. 4 lit b C.p.p., deduce din durata pedepsei inculpatului reținerea și arestul preventiv începând cu 29.07.2020 și până la zi. În temeiul art. 272 alin 1 C.p.p stabileste în favoarea Baroului de Avocati Cluj suma de 868 lei pentru apărător din oficiu P.D. ce se achită din FMJ. În temeiul art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, arată soluția pe scurt a instanței.

În primăvara acestui an, el a fost condamnat la închisoare pe viață de Tribunalul Cluj.

Din declarațiile inserate în rechizitoriu se arată că punctul care a declanșat premeditarea lui Takacs Gyorgy de a-și ucide fiul a fost atunci când fosta soție i-a cerut să îi aducă băiatul la domiciliu. Pe fondul mai multor certuri, Annamaria, care nu îi ceruse anterior pensie alimentară și făcuse o serie de compromisuri pentru ca băiatul să își păstreze relația apropiată cu propriul tată, i-a transmis un SMS fostul soț, cerându-i ca la predarea minorului să pregătească banii pe care-i datora și mașina pe care nu o achitase. Takacs Gyorgy le-a declarat procurorilor că în acel moment se afla în apartament cu minorul și gătea. Primind mesajul de la fosta soție, susține că s-a simțit prins într-o situație fără scăpare, deoarece nu avea suma de bani pe care i-o datora acesteia și ar fi luat decizia să se sinucidă. Culmea, faptele arată că de fapt, tatăl care susținea că își iubea necondiționat băiatul, a premeditat omorul micuțului, pentru a se răzbuna pe fosta soție. 

 „Pe după-masă poți să pregătești banii, mașina și pensia alimentară”, i-a scris Annamaria soțului care se eschiva să îi înapoieze propriul copil, deși a petrecut mai multe zile cu minorul decât era prevăzut în ordonanța care stabilea programul acestuia. 

Conform declarației dată de Takacs Gyorgy în fața anchettorilor, la momentul citirii conținutului SMS ar fi realizat că este într-o situație fără ieșire, resppectiv că nu avea bani pentru a achita datoria, ceea ce însemna că putea fi executat silit și rămânea fără mașina pe care o folosea în activitatea de taximetrie. Takacs Gyorgy susține că s-a oprit din gătit și i-a spus micuțului că vor pleca într-o plimbare. Fără ca minorul să observe, bărbatul a luat un cuțit de bucătărie și l-a pus într-o geantă, luând arma albă cu el. Cei doi au comandat la pachet mâncare de la Mc Donalds și au plecat la Târgu Mureș la Grădina Zoologică. 

Takacs susține că atunci când a luat cuțitul avea intenția de a se sinucide. 

Întorși de la Tg. Mureș, criminalul i-ar fi mărturisit băiatului că urmează să îl ducă acasă la mama sa și că după aceea se va sinucide, iar băiatul i-a spus că nu vrea să meargă acasă și că își dorește doar să fie cu el. În tot acest timp, Annamaria își suna fostul soț, fiind îngrijorată unde e băiatul și când îl va primi. Takacs Gyorgy a indus-o în eroare pe aceasta, spunându-i că a ajuns la Cluj-Napoca, în timp ce el se afla în zona Ciurila, căutând o străduță „mai liniștită”. 

Potrivit declarației dată în fața anchetatorilor, Gyorgy ar fi oprit mașina pe un drum secundar pietruit, s-ar fi urcat pe bancheta din spate a mașinii și cu cuțitul luat de acasă și-a înjunghiat propriul copil de patru ori. Ulterior și-a proocat răni superficiale și a adormit lângă trupul neînsuflețit al micuțului, nu înainte de a-și sparge telefonul pentru ca să nu mai fie localizat. 

Femeia și-a așteptat copilul în fața locuinței și când a realizat că fostul soț nu apare și are telefonul închis a apelat autoritățile. Din nefericire, au urmat trei zile de groază încheiate cu un verdict teribil: băiatul ei a fost ucis cu sânge rece. 

Alcoolemie găsită în analizele minorului 

Din anchetă rezultă și varianta unui scenariu șocant. Din analizele efectuate în cadrul autopsiei minorului s-a descoperit o concentrație de alcool de 0.88 mg/l sânge, asta în vreme ce analizele au fost efectuate cu probele colectate la trei zile după ce minorul a decedat. Acest aspect indică faptul că propriul tată i-a dat o cantitate impresionantă de alcool băiețelului de numai 8 ani, probabil pentru ca minorul să nu se poată opune crimei. În fața anchetatorilor, Takacs Gyorgy a prezentat două variante: a vrut să se sinucidă, iar băiețelul i-a dat de înțeles că îl urmează și în viața de apoi, și că a vrut să se răzbune pe fosta soție luându-i persoana la care aceasta ținea cel mai mult: propriul copil. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here