O familie din Cluj a rămas cu ochii în soare după ce a dat peste 200.000 de euro pentru un apartament. Oamenii au muncit ani de zile în Irlanda pentru a-şi realiza visul şi şi-au pus încrederea în doi prieteni de familie, care au luat banii, dar i-au lăsat fără locuinţă. Unul dintre aceştia este profesor universitar în Cluj-Napoca. După ce aceştia s-au ales cu o plângere penală, organele de cercetare pun nejustificat beţe-n roate cazului.

 

Lectorul universitar de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai(UBB), Voicu Cosmin Nistor, împreună cu asociatul său, Bogdan Florin Coţa Kadar, au o plângere penală pentru o ţeapă imobiliară de 1,2 milioane de lei. Cel care a depus plângerea la parchet este Popa Ioan Petru, cetăţean român stabilit în Irlanda, care le-ar fi trimis 288.000 de euro celor doi şi le-ar fi făcut diverse servicii şi transporturi pentru care nu a fost niciodată plătit. Când tatăl reclamantului a aflat cum a fost ţepuit fiul său, acesta a făcut infarct şi a murit.

Povestea familiei Popa, stabilită în Irlanda, a început în anul 2004. Cei doi soţi au început să-i trimită bani naşului fetiţei lor (Bogdan Florin Coţa Kadar), care le-a promis un apartament în imobilul pe care acesta îl construia împreună cu un asociat, în prezent profesor universitar în Cluj. În total, au trimis aproape 224.000 de euro ca să ajute la ridicarea imobilului în care urmau, spun ei, să primească apartamentul. Însă, când au ajuns la Cluj nu au fost lăsaţi să intre în imobil. După ce familia Popa i-a acţionat pe ţepari în instanţă, în timpul desfăşurării urmăririi penale au întâmpinat piedici nejustificate.

 

Parchtul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca doarme

Marele profesor de la UBB Voicu Cosmin Nistor, patron a patru firme, s-ar ocupa de ţepe de rang universitar. Aproape 1,2 milioane de lei a investit prietenul lor Ioan Petru Popa în el şi în Bogdan Florin Coţa Kadar, naşul lui Popa. Promisiunea a fost că acesta va realiza o investiţie imobiliară şi va primi un apartament. Nu a primit nimic, doar promisiuni. Din acest motiv la începutul acestui an i-a făcut o plângere penală. Mai rău, tatăl lui Ioan Petru Popa când a auzit ce ţeapă a primit fiul său a făcut atac cerebral şi a murit.

2005-2011 au fost nişte ani prolifici pentru românii din Irlanda. Din acest motiv Ioan Popa a putut să le dea bani prietenilor săi şi partenerilor săi de afaceri. A crezut că vine acasă şi îşi găseşte un apartament ca la carte. A observat ulterior că a luat ţeapă chiar de la naşul său, Bogdan Coţa şi de la profesorul Voicu Cosmin Nistor.

”În ianuarie 2014 am făcut o plângere penală prin care am solicitat tragerea la răspundere penală a numiţilor Coţa Kadar Bogdan şi Nistor Voicu (profesor universitar UBB Facultatea de Ştiinţe Economice) pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Menţionez faptul că, cu respectivii am avut o relaţie de prietenie, încredere şi rudenie (mi-a botezat fetiţa) şi la propunerea lor am intrat în anul 2004 într-o afacere imobiliară în care am investit peste 200.000 de euro cu promisiunea lor de a avea un apartament şi profit.

În data de 24.06.2015 s-a dispus soluţia de clasare a cauzei. În data de 2.12.2015 prin încheierea penală nr.1540/2.12.2015 emisă în dosarul nr. 16032/211/2015 al Judecătoriei Cluj Napoca a fost admisă plângerea şi redeschiderea urmăririi penale.

În timpul desfăşurării urmăririi penale s-au întâmplat următoarele: am avut patru cereri de studiere a dosarului de urmărire penală şi am fost refuzaţi să ne vedem dosarul; am cerut schimbarea poliţistului de caz Horia Chiovari pentru că în timpul unei manifestaţii paşnice organizate de noi pentru a ne susţine cauza acesta a venit şi ne-a agresat verbal (a spus „Staţi degeaba, vă faceţi de ruşine, nu influenţează cu nimic cauza”, iar apoi s-a antepronunţat cu privire la soluţia cazului nostru – „nerespectare de contract, abuz de încredere”); martori şi probe refuzate; iar acuzatul Nistor Voicu – profesor universitar a zis că nu am nici o şansă oriunde aş merge că are pile şi relaţii peste tot.

În tot acest timp drepturile mele civile şi procesuale au fost grosolan încălcate chiar procurorul care a clasat acum cazul ordonanţa din 22.06.2017 admite că nu a fost administrat întreg probatoriu. Mi s-a refuzat in mod nejustificat strămutarea cauzei. Organele de cercetare penală mi-au încălcat dreptul de a manifesta public, s-a încercat intimidarea mea de către agentul şef.

Doresc să fac reclamaţie împotriva următorilor: poliţistul de caz Horia Chiovari şi procurorului de caz Şimon Oana.

Pe parcursul procesului am făcut manifestaţii de protest împotriva organelor care nu-si fac datoria şi continui cu acestea inclusiv în zilele de luni 17.07.2017, joi 20.07.2017 şi vineri 21.07.2017 la Judecătoria Cluj Napoca”, ne transmite Ramona Popa.

Se pare că procurorii de la Judecătoria Cluj-Napoca nu se chinuie prea tare să facă dreptate în acest caz, deşi a fost admisă plângerea redeschiderii urmăririi penale. Astfel familia Popa, nu are parte de un proces competent şi echitabil.

familia popa fsega

Imobilele ţeparilor şi afacerile inexistente

Cei doi ţepari, Voicu Cosmin Nistor şi Bogdan Coţa, au construit mai multe apartamente: unul pe strada Donath 180, unul pe Bisericii Ortodoxe 30, altul pe Gutinului 13.

Cosmin Voicu Nistor, lectorul de la FSEGA deţine societăţile Service Center SRL (falimentată), ServiceCenter SRL, Ilanco SRL (falimentată) şi My Artd Farm SRL.

Societatea Service Center, cea falimentată a avut în toţii anii cifre de afaceri consistente, dar profituri negative. Suntem curioşi cum de un service de pe Calea Turzii nu reuşea să facă afaceri prolifice.

Cealaltă firmă cu nume identic SC ServiceCenter SRL (scris legat), dar care se ocupă de ”activităţi ale portalurilor web”. Nici firma aceasta, înfiinţată în 2012, nu pare a fi generatoare de profit. În 2014 a înregistrat un profit negativ de – 4.043 lei, singura cifra remarcabilă fiind în anul 2016 când a avut profit de aproximativ 11.000 lei.

Voicu Nistor pare să fie un client al firmelor care nu realizează rulaj sau sunt pe profit. O altă firmă unde dumnealui este administrator este My Art Farm, care este deţinută de Maria Friciu. Societatea a avut în 2013 o cifră de afaceri de 0 lei, iar profitul a fost unul negativ de -2.278 de lei. În 2014, tot un profit 0 lei. Abia în 2015 a început să mai mişte, când a avut un profit de aproximativ 7.000 lei.

El mai este asociat şi în cadrul Ilanco, care este acum în faliment unde a avut o cifră de afaceri în 2014 de 73. 252 de lei şi profit de aproximativ 49.000 de lei. În cadrul acestei firme, Voicu Nistor ar fi beneficiat de un apartament de la acelaşi Ioan Popa. Voicu Nistor mai deţine şi societatea ServiceCenter cu o cifră de afaceri de 622.890 lei şi 11.292 de lei profit.

Cota Kadar Florin Bogdan este asociat în cadrul societăţii Izumi Properties. Societatea a avut o cifră de afaceri în 2016 de 0, şi aproape în toţii cei 11 ani de când funcţionează, profitul a fost pe minus. El mai este şi administrator al societăţii CKP Cement Kraft Professional deţinută de Viorica Boldiş. Culmea este că ultima societate îşi are sediul pe strada Donath 180 în cadrul apartamentului 1, construcţie despre care acesta spunea că nu e finalizată.

Oricum, Judecătoria Cluj-Napoca nu pare să-l oprească nici pe el, nici pe profesorul universitar.

2 COMENTARII

  1. Cred că un drept la replică se impune având in vedere că Gazeta nici măcar nu s a obosit să ia un punct de vedere pentru a afla corect ce s a întâmplat. Luind articolul pas cu pas am constatat că sunt acuzat că aș ține partea profesorului Kota Kadar Florin Bogdan și că aș fi agresat verbal pe Popa Ioan Petru. Cu regret trebuie să spun că acest domn evident nu spune adevărul și il denaturează în favoarea sa, fiind foarte ușor să acuzi pe cineva de partinism, având impresia ca eu sunt un prost iar el un tip super inteligent. Bine înțeles că îi inteleg durerea de a pierde banii săi munciți dar totusi domnul Popa ar trebui sa spună corect ce s a întâmplat. In primul rând eu nu l am cunoscut niciodată pe Kota singura dată cînd l am văzut a fost cu ocazia audierii sale in prezența apărătorului său ales. La data cînd Popa Ioan Petru a depus plângerea l am chemat imediat la audieri având in vedere prejudiciul reclamat iar cu această ocazie s a convenit de comun acord având in vedere statutul lui Kota să pastreze secretul depunerii plângerii tocmai pentru a nu da posibilitatea celui in cauză să distrugă probe și sa și pregătească probe neadevărate. Cu toate acestea în săptămâna respectivă aflându-mă pe Calea Turzii pentru a cita un martor in acest dosar am rămas surprins să constat că Popa se afla cu toată familia in fața sediului societății lui Kota unde protesta cu pancarte. Am oprit in dreptul lui și l am întrebat civilizat de ce a făcut acest lucru având in vedere discutia noastra. Si ca să vedeți că omul nu are toate tiglele la locul lor spune că l am agresat verbal. Pai cum sa l agresez cînd era înconjurat de jandarmi. Cei care l au supravegheat pot depune marturie. De asemenea pot să constat că Popa are un caracter mincinos deoarece afirmă că as fi spus că numitul Kota are relații și nu poate patii nimic, lucru pe care arăt că nu puteam să afirm atât timp cât nu il cunosteam. Încă odată inteleg drama prin care trece Popa dar prostia sa depășește orice limita. In primul rând prejudiciul nu este de 200000 de euro in cauză s a putut demontra aprox 100000 iar pe de altă parte la o sumă așa mare să dai banii unei persoane sub pretextul încrederii fără să închei un document care să ateste transferul acestei sume și scopul pentru care a fost data, demonstrează încă odata ca domnul Popa nu știe să facă afaceri. Totodată Popa nu spune că modul in care a procedat cu banii e un fel de cămătărie și i a dat banii lui Kota fără formalități cu scopul de a câștiga sume de bani neimpozabile. In ceea ce privește fapta de înșelăciune am apreciat că că nu sunt întrunite elementele constitutive având in vedere că la sfârșitul finalizării primei construcții a fost de acord sa și investească banii în următoarea in plus nici celelalte probe nu sustin fapta. Instanța intr adevar a restituit dosarul pentru completarea cercetărilor dar soluția a fost aceeasi. Presupunând prin absurd că as fi dorit să partinesc pe Kota, exista statuate căile de atac in instanță. In ceea ce o privește pe Oana Simon să știți că este o persoană corectă profesionista nu s ar coborâ pina acolo încât sa si pericliteze profesia pentru un dosar. Nu observați că in această speță Popa vede un intreg lanț al conspirației. O să vedem finalul acestei povești domnilor ziaristi dar vă recomand dacă tot sunteti jurnaliști de investigatii, atunci investigați corect și folosiți măcar 3 surse, asta o stie și un student la jurnalistică. Cat despre domnul Popa îi recomand un psiholog. Cu respect.

  2. Ţeapă de ţeapă e şi la „Tower” din Mănăstur (vis a vis de „Billa” de pe Calea Floreşti). 5 milioane de euro a ascuns sub ruinele USAMV, priceputul ex-rector Mărghitaş. Nu mai vorbim de „Şapca Verde”, „Hoia”, staţiunea şi lacurile de la Jucu, ferma de la Cojocna!
    Şi nimeni, nimic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.