Parcul ştiinţific şi tehnologic „Tetapolis” a primit de la ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, autorizaţia de funcţionare . Proiectul de construire al Tetapolis prevede accesarea a aproximativ 50 de milioane de euro din fonduri nerambursabile, prin intermediul Programului Operaţional Sectorial, axa 2, şi va fi similar altor proiecte de parcuri tehnologice din Europa.
„Avem un exemplu foarte bun în acest sens: parcul ştiinţific din Berlin. Aici funcţionează peste 1000 de companii din domeniul biotehnologiilor, opticii, IT-ului sau media, şase institute de cercetare ale universităţilor şi 11 centre de cercetare non-universitare. Bineînţeles, la Cluj parcul tehnologic va fi creat la o scară mai mică, pe un teren de aproximativ 10 hectare viabilizat, în care vor fi construite clădiri moderne – birouri, incubatoare de afaceri şi mai multe laboratoare de cercetare pentru tehnologii inovative. În acest moment există două posibile variante pentru localizarea viitorului parc Tetapolis, respectiv în cadrul Parcului Tetarom I, după extinderea acestuia sau pe un teren aflat pe raza comunei Baciu. Suntem convinşi de faptul că edificarea acestui parc va urma modelul de succes dezvoltat de Tetarom prin intermediul actualelor sale parcuri industriale”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.
Tetapolis este singurul parc ştiinţific din ţară realizat exclusiv prin parteneriatul dintre autorităţile publice locale şi mediul academic, fără aport de capital privat. Iniţiativa creării unui astfel de parc ştiinţific şi tehnologic în Cluj a apărut în vara acestui an când a fost semnat un protocol de colaborare între conducerea executivă a judeţului, rectorii universităţilor clujene şi conducerea TETAROM pe de o parte şi domnul Luis Sanz.